Commissioning manager

Wat doet een commissioning manager?

Commissioning is het proces waarbij wordt gekeken of alle systemen en onderdelen van een fabriek zodanig zijn ontworpen, geïnstalleerd, getest en onderhouden dat zij voldoen aan de operationele eisen. Voordat een fabriek in gebruik wordt genomen, organiseert en begeleidt de commissioning manager de inbedrijfstelling en validatie. Een commissioning manager wordt ook wel een start-upmanager genoemd.

Plannen, inspecteren en valideren

Het proces van het ‘in bedrijf stellen’, omvat bij grote projecten gewoonlijk het plannen, uitvoeren en controleren van (duizenden) inspecties op machines, instrumenten, schakelingen, modules en systemen. Ook het controleren van de productiviteit en de veiligheid van de medewerkers is onderdeel van dit proces. Tijdens dit proces geeft de commissioning manager leiding aan een team van commissioning engineers.

In welke sectoren werkt een commissioning manager?

Commissioning managers kunnen werkzaam zijn binnen diverse sectoren. De functie komt veel voor in de food-, zuivel- en chemische industrie. Maar ook in de scheepsbouw, machinebouw en de farmaceutische industrie zijn commissioning managers te vinden. Binnen deze sectoren zijn de taken en verantwoordelijkheden op hoofdlijnen vaak hetzelfde.

Commissioning manager (hbo- en wo-niveau)

ProjectKwadraat adviseert werkgevers in complexe technische sectoren bij hun zoektocht naar de beste commissioning managers op hbo- en wo-niveau. Wij bemiddelen ervaren managers met een achtergrond in chemische technologie, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en informatietechnologie. ProjectKwadraat is met name gespecialiseerd in de sectoren:

✓ Food & Pharma
✓ Scheepsbouw
✓ Olie- en gasindustrie (on- en offshore)
✓ Lucht- en ruimtevaart
✓ Software engineering

Op zoek naar een nieuwe uitdaging als commissioning manager?

Bent u op zoek naar een mooi project of een volgende carrièrestap als commissioning manager? ProjectKwadraat is een professionele en betrokken werkgever met boeiende opdrachten in specifieke technische sectoren.