The tailormade recruitment company

Uit ervaring weten wij dat hoe beter onze gesprekspartner zichzelf kan zijn, des te beter wij in staat zijn om ons werk te doen. Wij stellen vragen om te begrijpen, we luisteren tussen de regels door en doen geen aannames. We nodigen je dan ook uit om jezelf te zijn, dan ben je namelijk op je best.

Zodra wij met elkaar in contact komen is het ons doel om persoonlijk, dienstbaar en adviserend te zijn. Doordat wij doen wat ons energie geeft, zijn we gedreven. Waar we aan herkend willen worden, is ons vakmanschap en de persoonlijke benadering. Tijdens een gesprek geven we feedback en ontvangen dit ook graag. Gelijkwaardigheid in een gesprek is vanzelfsprekend! Wat speelt zich af in jouw mind?

Arjan van Dijk

De oprichting van TailorMinds is het resultaat van een stille droom die nooit helemaal weg is geweest. Veel gesprekken tussen ingenieurs onderling gaan over de inhoud, hierbij valt op dat vaak verzuimd wordt om door te vragen, waarbij de persoon naar de achtergrond verschuift. Wij faciliteren verdiepende gesprekken met ingenieurs en relaties via het middel van detachering. De verbinding die hiermee tot stand komt, geeft mij energie.

Een professioneel advies en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen – dat drijft mij. Hiermee ontstaan relaties die vaak leiden tot een open en langdurige samenwerking. Al sinds 2011 slaat deze werkwijze aan. Graag bouw ik mee aan nieuwe verbindingen die energie geven.

Sander Pupella

Het behalen van de beste resultaten is wat mij motiveert. Hiervoor zet ik mij dan ook 110% in. Deze drive vloeit voort uit mijn topsportverleden. Mijn manier van werken is direct, eerlijk en doelgericht. Een baan kan ik je niet garanderen. Mijn inzet daarentegen wel.

Het doel: verbinden. Bij TailorMinds is de visie gericht op het bundelen van persoonlijkheid en vaardigheden om zo tot de beste match en echte verbinding te komen.

Peter Debrichy

Mijn drijfveer is het maken van de juiste match, niet alleen op professioneel maar zeker ook op persoonlijk vlak. Een baan moet je de gelegenheid bieden om naast het opdoen nieuwe van ‘skills’ je persoonlijk te kunnen ontwikkelen. Welke voorwaarden zijn voor jou belangrijk in een nieuwe baan? Ik zal mijn uiterste best doen om te helpen deze voor je te creëren. Een relatie opbouwen voor lange tijd gebaseerd op vertrouwen, eerlijkheid en open communicatie is waar ik naar streef.

Bas Lokhorst

Het bemiddelen van de ingenieurs op de juiste positie en of project is wat mij energie geeft. De connectie die ontstaat, is gericht op lange termijn vertrouwen. Naast professioneel ook juist in de privésituatie ontzorgen en ondersteunen bij onboarding en voortgang on the job. Van het opzeggen van de baan tot aan de start van een nieuwe carrière. Dankbaarheid is het gevoel wat achterblijft, bij alle betrokken partijen. Daar doe ik het voor: making a difference at life changing moments.

Corrie van Krimpen

Binnen TailorMinds ben ik verantwoordelijk voor de administratieve taken. Ik werk flexibele uren en doe dit voornamelijk op afstand. Toch lukt het me om nauw betrokken te zijn bij de organisatie.

De werkomgeving en de condities zijn voor mij een bepalende factor bij het ervaren van plezier in mijn werk en de doelen van de organisatie zijn belangrijk voor het ervaren van voldoening. Werkplezier zit voor mij ook in de kleine dingen: tevreden zijn met dat wat je doet. Ik krijg energie van een vrijwel foutloze administratie.

Menu