Projectmanager

Een baan als projectmanager

Veel banen in de techniek worden op projectbasis ingevuld. Er is daarom veel vraag naar ervaren projectmanagers. De projectmanager is verantwoordelijk voor het organiseren, voorbereiden, plannen, uitvoeren en tot een goed einde brengen van projecten.

Leidinggevende capaciteiten en sociale vaardigheden projectmanager

Een project omvat doorgaans een aantal deelprojecten die in projectteams worden uitgewerkt. Van een projectmanager wordt daarom verwacht dat hij goed leiding kan geven en beschikt over een breed palet aan sociale vaardigheden. Daarnaast is het belangrijk dat een kandidaat een brede algemene ontwikkeling combineert met zeer specifieke kennis over het vakgebied waarbinnen het project loopt.

Wat is een projectmanager?

Een projectmanager is een duizendpoot. Hij/zij is expert, coach, spreker, planner, bewaker en risicomanager in een. Een projectmanager is hoogopgeleid en heeft vaak een universitaire achtergrond. Tegenwoordig is projectmanagement een echt specialisme.

De beste projectmanagers op hbo- en wo-niveau

ProjectKwadraat adviseert werkgevers in complexe technische sectoren bij hun zoektocht naar de beste projectmanagers op hbo- en wo-niveau. Wij bemiddelen ervaren projectmanagers met een achtergrond in chemische technologie, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en informatietechnologie. ProjectKwadraat is met name gespecialiseerd in de sectoren:

 Food & Pharma
 Scheepsbouw
 Olie- en gasindustrie (on- en offshore)
 Lucht- en ruimtevaart
 Software engineering

Vacatures projectmanager?

Bent u op zoek naar een mooi project of een volgende carrièrestap als projectmanager? ProjectKwadraat is een professionele en betrokken werkgever met boeiende opdrachten in specifieke technische sectoren.

De titel van de functie ‘projectmanager’ verschilt per bedrijf en branche. Andere benamingen voor deze functie zijn projectleider, projectconsultant, managing-consultant of project supervisor.