Lizet woensdag gestart

Lizet startte woensdag

De afgelopen maanden zijn we in contact gekomen met Lizet. Zij is een internationale QA professional uit Zuid-Afrika. Lizet startte woensdag bij één van onze relaties. Ze neemt haar brede Quality en Project Manager ervaring mee naar de Nederlandse en Duitse farmaceutische industrie.

Een niche in een niche

Lizet was werkzaam op projectbasis als Responsabel Person in een specifieke niche binnen de pharma en zocht een uitdagende baan. Juist in deze specifieke niche zocht onze relatie een Quality Assurance Manager die voor Nederland en in Duitsland de coördinatie en richtlijnen duidelijk gaat neerzetten. Dus een QA Manager met project managementkwaliteiten. Lizet haar opdracht was in de eindfase en bij onze relatie kon zij na een aantal succesvolle interviews naadloos aansluiten bij een nieuwe opdracht.

IND-procedure

Na het ondertekenen van het arbeidscontract met TailorMinds, zijn de formaliteiten opgestart die horen bij het on-boarden van een professional van buiten de Europese Unie. Bij TailorMinds zijn we erkend referent van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). Met Lizet volgenden wij het uitstippelde traject. Binnen de drie weken was de aanvraag goedgekeurd waarna het visum werd afgegeven. Hierdoor konden we met zekerheid zeggen dat Lizet binnen de door onze relatie gewenste termijn kon starten.

Huizenjacht

TailorMinds ondersteunde Lizet en haar gezin bij het vinden van de juiste woning. Zij, haar partner en zoontje hadden de wens dicht bij haar werk te wonen in een kindvriendelijke wijk. Na een tweetal remote bezichtigingen, waarbij TailorMinds en Lizet via Whatsapp of digitaal de woning bekeken, was het huurcontract een feit. Ze kan nu op de fiets naar haar werk, omdat ze slechts op 2,5 kilometer van haar werk woont.

Aankomst in Nederland

Het is een goed gebruik van TailorMInds om bij aankomst in Nederland klaar te staan op het vliegveld. Om Lizet en haar koffers te ontvangen en naar haar accommodatie te brengen. Door haar aankomst afgelopen vrijdag in Nederland en de acute nieuwe regels omtrent directe vluchten uit Zuid Afrika was het even spannend. Na het opvolgen van alle aanvullende aanwijzingen vanuit de Rijksoverheid, volgde de sleuteloverdracht alsnog de volgende dag. En in dit geval ook het ophalen en installeren (lees in elkaar zetten) van het bestelde basismeubilair. Waarna Lizet afgelopen weekend al in haar appartement kon overnachten.

Laatste details

De komende dagen staan in het teken van de laatste details: het inschrijven bij de gemeente, het verkrijging van het BSN nummer en het kennismaken met haar nieuwe collega’s. We wensen Lizet veel werkplezier!

Geïnteresseerd?

Spreekt het verhaal van Lizet jou ook aan en ben je eventueel geïnteresseerd naar de mogelijkheden bij TailorMinds? Neem gerust contact met ons op en wellicht spreken wij elkaar snel.