Bienvenido for Javier!

Vorige week mochten we Javier met zijn gezin verwelkomen in Nederland. Opnieuw het gevolg van de goede samenwerking tussen STAEL Recruitment en TailorMinds. Hierdoor waren we ook deze keer samen op Schiphol om Javier met zijn gezin welkom te heten.

Goede indruk

Via de opdrachtgever van Stael vernamen we dat Javier een goede indruk achtergelaten had na zijn sollicitatie. Als resultaat hiervan werd aan Javier een baan aangeboden waarbij wij gevraagd zijn de emigratie in goede banen te leiden. Samen met de collega’s van STAEL zijn we de voorbereidingen gestart om zijn komst naar Nederland mogelijk te maken.

Uitdagingen per land verschillend

Voor het eerst mochten we een emigratie vanuit Chili doen. Elk land heeft eigen uitdagingen in de zin van beschikbaarheid van overheidsinstanties en bijbehorende handelingssnelheid. In dit geval was het verkrijgen van de juiste stempels op huwelijks- en geboortecertificaten de uitdaging. Door middel van frequente online meetings hebben we het stappenplan gedeeld en opgevolgd. Nadat het arbeidscontract getekend was en de officiële documenten met stempel binnen waren konden we het dossier indienen bij de IND. Alles bleek juist en de goedkeuring was na een ruime week wachten binnen. Hierna konden de tickets geboekt en de koffers gepakt worden. Vorige week was het zover.

Formaliteiten

Via een oud-collega vonden we een huis waar Javier en zijn gezin kan verblijven. De verblijfsvergunning is inmiddels opgehaald en de afspraak voor de inschrijving bij de gemeente staat gepland. Hierna kunnen de overige formaliteiten worden geregeld zoals het aanvragen van een bankrekening en het regelen van de zorgverzekering. Javier is inmiddels gestart op het werk, we wensen hem en zijn gezin veel succes de komende tijd.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds of STAEL Recruitment? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.