Bem-vindo à Holanda Fellipe

Gisteravond hebben we Fellipe opgehaald op Schiphol en naar zijn tijdelijk verblijf gebracht. Dit omdat hij begin juli gaat starten bij één van onze relaties als Process Engineer. In tegenstelling tot de meeste trajecten, was er voor Fellipe het verzoek van de relatie om alleen de begeleiding naar Nederland te verzorgen.

Verzoek van de relatie

We kwamen in contact met Fellipe nadat één van onze relaties aangaf Fellipe te hebben aangenomen. Echter hebben ze (nog) niet de capaciteit om het hele emigratieproces te begeleiden. Daarmee kwam het verzoek naar ons of wij het willen oppakken. Aangezien TailorMinds veel ervaring heeft opgebouwd bij het begeleiden van emigraties voor haar eigen werknemers is het voor ons een bekend proces om dit deze keer op verzoek van één van onze relatie voor hen uit te voeren.

Tijdens de eerste kennismaking met Fellipe hebben we samen een plan opgesteld. In samenwerking met de relatie hebben we alle documentatie in orde gemaakt voor een visum bij de IND. Na een goedkeuring kon de vlucht naar Nederland worden geboekt en stappen worden gemaakt met de volgende formaliteiten.

Opstarten in Nederland

Nu Fellipe in Nederland is, kunnen we ook de laatste stappen zetten. Denk hierbij aan het openen van een Nederlandse bankrekening, ophalen van zijn verblijfsvergunning en registratie in Nederland (BSN). De afspraken zijn gemaakt en we begeleiden Fellipe daar waar nodig. De eerste werkdag voor Fellipe is al op korte termijn en ons doel is er om voor te zorgen dat hij vanaf dat moment minder aan zijn hoofd heeft voor wat betreft onvoltooide formaliteiten.

We wensen Fellipe veel succes en geluk toe in Nederland!

Geïnteresseerd?

Benieuwd naar de verdere details van de begeleiding vanuit TailorMinds voor zowel lokale als internationale engineers? Of ben je benieuwd naar eventuele emigratietrajecten? Neem gerust contact met ons en we kijken graag samen naar de mogelijkheden.