Biotech Training Facility voor Peter en Bas

Biotech Training Facility

TailorMinds is in de voorbije jaren vaker te gast geweest op de trainingslocatie van de Biotech Training Facility in Leiden. Onze consultants Peter en Bas hebben afgelopen week de training ‘Basics in Biopharmaceutical Manufacturing’ gevolgd. We komen hier vaker, niet alleen om onze consultants te laten trainen. Maar ook voor netwerk- of kennisevents die we periodiek organiseren voor relaties en professionals. Dit keer met dank aan Ciriel Bhikhie als trainer / host en Ronald Kompier voor de consultancy masterclass over vaccins.

De farmaceutische industrie

Bij TailorMinds vinden we het belangrijk dat onze consultants op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de farmaceutische industrie. Hierdoor zijn we een volwaardig gesprekspartner voor professionals en relaties. Dus: “hoe loopt een farmaceutisch productieproces”. “Wat doet iemand in QA, Validatie of Process” nu eigenlijk? Geen droge stof uit een boek, maar echt zelf ervaren. Want leren doe je het best door te doen. Dit alles vanuit de invalshoek, hoe de professional zijn functie uitvoert. Daarbij hoe dit in hoofdlijnen gebeurt.

Een tailormade training

Er is een tailormade training opgezet voor Peter en Bas. Waarbij diverse onderwerpen aanbod komen waaronder het doel van GMP en het opstarten van een productieproces. Het validatie- en kwalificatie van apparatuur en aseptisch werken.‘ Zelf’ ervaren van werken in een cleanroom A, B, C en D, met bijbehorende omkleedprocedure. Uiteraard met het doel geen contaminatie te veroorzaken.

Theoretisch is er kennis gemaakt met, het schrijven van een protocol, kwalificatie principes, CIP, SIP en kolom chromatografie. Ook zijn de onderwerpen steriele filtratie en farmaceutische microbiologie besproken. Tenslotte de achtergronden van het produceren van API’s, UPS/DS en liquid / vaccins processen behandeld. Afsluitend is het aseptic vullen, het batch review proces, de product certificering en de release besproken én uitgevoerd in de cleanrooms.

Bezoek aan de cleanrooms A, B, C en D

Theorie werd afgewisseld met beleving in de praktijk. Door te zien, horen, voelen en ruiken is er kennis gemaakt met vele aspecten van de farmaceutische industrie. Na het zien van de HVAC, de SIP- en CIP-installaties, konden Peter en Bas in de cleanrooms in. Daar ervaren welke handelingen en procedures noodzakelijk zijn om in de farmacie te werken.

GMP

Al deze onderwerpen stonden in het teken van Good Manufacturing Practice (GMP). Wie in de farmaceutische industrie gaat werken, komt met GMP in aanraking. Waarbij patiëntveiligheid altijd het uitgangspunt is. Daardoor zijn de achtergronden van GMP uitgediept gezien vanuit reguleringen, wetgeving vanuit de EU, US, en ICH. En uiteraard gezien vanuit de farmaceutische supply chain.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd Om in gesprek te komen met een professioneel gesprekspartner bij TailorMinds voor rollen als consultant of professional? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.