Dikke wortel

Dikke wortel

Gisteren hebben we met het commerciële team op kantoor de strategie die we bedachten voor de jaren “20 -25” besproken en dit getoetst aan de huidige situatie. Een korte terugblik.

Dikke Boom versus Dikke Wortel

In de voorbije jaren had ons kwartaaloverleg de bijnaam “Dikke Boom”. Onder een dikke boom kan je genietenen van de schaduw. Je kan terugblikken op wat er gebeurde in de voorbije periode. Ook kan je vooruitblikken naar een nieuwe periode. Door de groei van TailorMinds was het overleg weliswaar heel democratisch, maar de agenda werd te vol en daardoor niet altijd meer efficiënt. Daarom hebben we vorig jaar bedacht dat we eens per halfjaar met het commerciële team naar de markt, onze klanten en strategie kijken om eens per half jaar met het hele team de operatie evalueren. Gisteren was onze eerste “Dikke Wortel”. Omdat een wortel de boom kracht en houvast geeft is, dit een mooi beeld om business model en de strategie als wortel te zien voor het bedrijf.

Koers 20 – 25

Eind 2019 hebben we na een strategiemeeting de koers voor op dat moment de komende vijf jaar bepaald. We concludeerden dat we onze “Why“ niet duidelijk hadden. Met de plannen van toen zijn we met een naamswijziging, merkregistratie en nieuwe website met een duidelijker verhaal gekomen tot de naam TailorMinds. Begin 2023 zijn we halverwege en is onze conclusie dat de grote lijn goed klopt bij wat de markt vraagt. Dit hebben we gedaan middels een uitgebreide SWOT en een confrontatiematrix waarbij je de interne sterktes en zwaktes afzet tegenover de externe kansen en bedreigingen.

Deelstrategieën

Op basis van de uitkomsten hebben we deel strategieën gedefinieerd waarmee we het komende jaar aan de slag gaan. We sloten de dag af met een feedbackronde en een gezamenlijke doelstelling voor het komende halfjaar. We hebben er veel zin in om komend jaar opnieuw het verschil te kunnen maken bij onze relaties en (nieuwe) collega’s.

Geïnteresseerd?

Spreekt dit verhaal je aan. Bent u opdrachtgever en op zoek naar een betrokken partner voor uw capaciteitsvraagstukken? Neem gerust contact met ons op. Ben je een engineer of een technisch specialist in de farmaceutische industrie en geïnteresseerd in de mogelijkheden in Nederland? Neem gerust een kijkje op onze vacaturepagina.