Dominic binnenkort in Nederland

Eind november verwachten wij onze aanstaande collega uit Zuid-Afrika te verwelkomen: Dominic. Hij gaat 1 december starten bij één van onze opdrachtgevers als Engineering Consultant in de Nederlandse (bio)farmaceutische industrie.

Kennismaking

Via ons netwerk kwamen we in contact met Dominic. Na een positieve referentie uit dit netwerk, was hij benieuwd naar de mogelijkheden via TailorMinds. Een aantal gesprekken later waarbij de processen, opdrachtgevers en verwachtingen zijn doorgenomen, zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden voor hem. Via een opdrachtgever kregen we een aanvraag binnen die leek aan te sluiten bij zijn profiel.

Al snel volgden de interviews met het gewenste resultaat: Dominic mag aan de bak! Dit betekende dat de processen voor hem en zijn gezin konden starten.

Formaliteiten

Inmiddels zijn we gestart met de formaliteiten voor zijn gezin. Dominic heeft ervoor gekozen om eerst alleen naar Nederland te komen om alle zaken op orde te krijgen. In het land van herkomst handelt zijn partner de zaken af.

Het vinden van een geschikte woning blijft in Nederland een lastig punt. Gelukkig hebben we voor hem een lange aanloop waardoor we meer tijd en opties hebben. Hierin faciliteren wij hem met het zoeken naar woningen, bezichtigingen doen via videobellen en uiteindelijk samen de huurovereenkomst doornemen.

Voor eind november wordt alles in de agenda gezet met betrekking tot het openen van een bankrekening, ophalen van zijn verblijfsvergunning en de registratie bij de gemeente. In de tussentijd wensen we Dominic veel succes met de afwikkeling in Zuid-Afrika en zien we hem graag snel.

Geïnteresseerd?

Ben jij een net als Dominic een specialist binnen de farmaceutische industrie en geïnteresseerd in de mogelijkheden via TailorMinds? Neem gerust contact met ons op.