Hoş geldin ve iyi şanslar Ceyhun!

Ceyhun en familie aangekomen in Nederland

Vorige week hebben we Ceyhun en zijn familie opgehaald en verwelkomd in Nederland. Dit keer niet op Schiphol maar Eindhoven Airport. Ceyhun is een nieuwe collega van één van onze relaties in het zuiden van het land. Deze relatie heeft ons gevraagd om de begeleiding te regelen van het proces om naar Nederland te komen.

Start van het proces

Het eerste contact met Ceyhun was een wederzijdse kennismaking waarin we samen het proces hebben doorlopen. We hebben uitgelegd welke documentatie benodigd was en welke rol TailorMinds speelt in dit proces. Ceyhun bleek bijna alle documenten al te kunnen aanleveren waardoor we de aanvraag voor status kennismigrant snel konden indienen. Met daaraan gekoppeld de procedures voor zijn familie. Uiteindelijk leverde dit al snel een positief resultaat op en kregen we bericht van de goedkeuring voor hun visa.

Op het moment zijn we druk bezig met het vinden van geschikte huisvesting. Gezien de huidige krapte op de woningmarkt is dit opnieuw een uitdaging. Een aantal mogelijkheden wordt op dit moment bekeken. Tot die tijd is er een tijdelijke accommodatie geregeld.

Vervolgstappen

Wanneer de huisvesting definitief is geregeld, kunnen we de vervolgstappen zetten. Hierbij gaat het om de belangrijkste zaken zoals het ophalen van de verblijfsvergunningen, inschrijven bij de gemeente met daaraan gekoppeld het ontvangen van een BSN en het openen van een bankrekening.

Geïnteresseerd?

Benieuwd naar de verdere details van de begeleiding vanuit TailorMinds voor zowel lokale als internationale engineers? Of ben je benieuwd naar eventuele emigratietrajecten? Neem gerust contact met ons en we kijken graag samen naar de mogelijkheden.