Immigratieondersteuning op verzoek

Met regelmaat organiseren we een volledige emigratie op basis van wervingstrajecten die we in opdracht van onze relaties doen. Ook gebeurt het frequent dat een (potentiële) opdrachtgever ons weet te vinden om hen te ondersteunen bij dit traject voor een zelf aangeworven kandidaat.

We weten de weg

Bij de emigraties die we op verzoek mogen verzorgen is er sprake van onbekendheid met alle regels en formaliteiten of er is bekendheid maar ontbreekt de routine. In beide gevallen staan we onze relaties graag terzijde bij de organisatie van een dergelijk traject. Omdat we hiermee inmiddels veel ervaring hebben opgedaan, is dit voor ons vanzelfsprekend om ook hierbij te helpen.

Kennismaking en vertrouwen

Ook als we geen eigen werving hebben gedaan, steken we veel tijd in een kennismaking met de kandidaat in kwestie en de plannen om carrière en privéleven voort te zetten in Nederland. Het is belangrijk dat we er wederzijds vertrouwen ontstaat omdat we in goede samenspraak veel zaken gaan regelen. We bespreken uitvoerig ons actiedocument waarbij we per stap de juiste acties samen opvolgen en realiseren. Voor de formaliteiten en voorbereiding van documenten in het land van herkomst ligt er veel op het bordje van de kandidaat. De uitvoering van de immigratieprocedure en het verkrijgen van de verblijfsvergunning en daarmee de geldige werkvergunning ligt bij ons. We merken vaak dat wanneer men aanvoelt dat we het proces zo goed als onder controle hebben dat het gewenste vertrouwen ook ontstaat.

Een zorgeloze zachte landing

Ons doel bij elke immigratie is ervoor te zorgen dat de nieuwe collega tussen de aankomst in Nederland en het starten met werken als het ware met een “leeg hoofd” kan beginnen. Dit omdat we snel na aankomst samen zorgen voor een bankrekening, gemeenteregistratie met BSN als gevolg en niet te vergeten het regelen van een zorgverzekering. Als je weet dat dit gedaan is, kan je je richten op je nieuwe uitdaging met de maximale aandacht. We noemen dit vaak een zorgeloze zachte landing.

Geïnteresseerd?

Ben je opdrachtgever en spreekt dit verhaal je aan? Echter heb je geen tijd of kennis om met dergelijke trajecten op een andere manier het tekort aan ingenieurs binnen je bedrijf of organisatie aan te pakken? We informeren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden die we kunnen bieden. Neem gerust een kijkje op onze pagina voor opdrachtgevers en/of neem contact met ons op.