Mike

Mike is onderweg naar Nederland

Begin maart verwachten wij een nieuwe Zimbabwaanse collega uit Zuid-Afrika: Mike. We hebben hem leren kennen tijdens ons bezoek aan Zuid-Afrika afgelopen november. Kort daarna is hij op gesprek geweest bij één van onze relaties met een positief resultaat: hij start in maart als Project Engineer HVAC.

Gesprek in Kaapstad

Afgelopen zomer kondigden wij ons bezoek aan Port Elizabeth aan wat resulteerde in ongeveer 120 aanmeldingen voor een kennismaking. Eén van de sollicitanten was Mike. Op basis van zijn ervaring als Project HVAC Engineer in de farmaceutische industrie zagen we direct de relevante werkervaring voor onze projecten. Echter viel ons op dat hij niet in Port Elizabeth was, maar in Kaapstad. Ongeveer 750km verderop. Hoe zit dat in elkaar?

Wat bleek: Mike was bereid om de afstand naar Port Elizabeth te overbruggen om ons te ontmoeten. Aangezien onze reis een overstap had op Kaapstad, hebben we in het kader van efficiëntie afgesproken op de luchthaven van Kaapstad. Ter plekke hebben we met elkaar gesproken over de mogelijkheden via TailorMinds waarin hij zijn interesse in toonde. Vervolgens was het kijken naar een geschikte functie voor hem.

Passende aanvraag

Eenmaal terug in Nederland kwam er door een kandidaat die zich terugtrok een positie vrij voor een Project Engineer HVAC. Op basis van de ervaring, achtergrond en motivatie was Mike hiervoor voorgesteld waarbij hij vrij snel een uitnodiging ontving voor een sollicitatiegesprek halverwege december.

Mike was enthousiast over de functie en was daarmee erg nieuwsgierig naar de terugkoppeling vanuit de relatie. Echter kunnen terugkoppeling soms wat langer duren gedurende vakantiedagen. Mike moest daardoor geduld hebben, maar dit geduld werd beloond: hij kreeg een goedkeuring voor deze functie!

Voorbereiding voor hem en zijn familie

Dit betekende dat we procedures voor hem en zijn familie in gang konden zetten. Momenteel zijn de contracten getekend, de visumaanvragen ingediend en is de zoektocht naar geschikte huisvesting gestart. De huisvesting gaat een belangrijke factor zijn. Niet alleen vanwege zijn woon-werkafstand maar ook vanwege het vinden van een passende school voor de kinderen.

Het proces gaan we samen aan en we zullen de familie begeleiden in alle processen. Eenmaal bij aankomst verwachten de meeste formaliteiten rond te hebben zodat een goede start in zijn nieuwe baan een feit is. We kijken er naar uit om binnenkort elkaar weer te treffen op een vliegveld, echter dit keer een Nederlands vliegveld.

Geïnteresseerd?

Werk jij ook een industrie waar de GMP wordt toegepast en heb je eventueel interesse in de mogelijkheden binnen de farmaceutische? Neem gerust contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.