Nederlandse taal

Bij TailorMinds hebben we een verscheidenheid aan internationale collega’s. Voor deze collega’s regelen wij een hoop formaliteiten waaronder een contract en een visum. Een belangrijke stap in het verder uitbouwen van een toekomst in Nederland is de Nederlandse taal. Hoe werkt dat?

Belang van taal

Als werkgever zijn er veel zaken die wij kunnen faciliteren voor onze medewerkers. Eén punt waar we minder in kunnen betekenen is het sociale aspect in Nederland. Uit ervaring met onze buitenlandse collega’s blijkt dat de Engelse taal op werk voldoende is, maar buiten werktijden merken ze dat dit soms niet praktisch is. Zo heeft Nederland wel een hoog percentage Engels als tweede taal, maar dat betekent niet dat iedereen het (voldoende) beheerst en/of dat alle systemen en documentatie ook vertaald is.

Taalcursussen

Om onze medewerkers zowel professioneel als persoonlijk te helpen, bieden wij binnen ons pakket ook taalcursussen aan. De aanbieders van deze cursussen zijn afgestemd op geïnteresseerden die overdag werken en daardoor ’s avonds en online de cursussen volgen. Doorgaans neemt het ongeveer drie maanden in beslag om tot het volgende gewenste niveau te komen. Dit wordt getoetst middels een eindexamen.

Belangrijk hierin is het bijwonen van alle cursussen en het opgegeven huiswerk te blijven maken. Soms merken we bij medewerkers dat ze niet altijd een les kunnen bijwonen door omstandigheden. Als dit zich frequenter gaat afspelen, dan is er het risico dat men de aansluiting mist met de rest van de groep waardoor het verder volgen van de cursus alsmaar lastiger wordt.

Inburgering

Uiteindelijk is de Nederlandse taal ook een belangrijk onderdeel van de inburgering. De Nederlandse staat heeft het als één van de eisen voor het behalen van een staatsexamen waarbij je wordt getoetst. Afhankelijk van jouw situatie, moet je een bepaald niveau halen om te kunnen slagen. Meer informatie hiervoor vind je op hun website: https://inburgeren.nl/.

Werken bij TailorMinds

Sta je open voor een baan in Nederland en ben je ook gemotiveerd om de Nederlandse taal te leren? Indien er passende mogelijkheden zijn bij TailorMinds, komen we graag met jou in contact. Neem gerust contact met ons op.