Presentatietraining door Leermij

Regelmatig delen wij vacatures op LinkedIn middels onze vacaturepitches. Echter hoe je het beste kan presenteren, wat daarbij belangrijk is en hoe je er mee om gaat waren vragen waar we nog geen antwoorden op hadden. Afgelopen vrijdag hebben we tijdens een training van Leermij persoonlijke feedback en een aantal leerzame tips gekregen.

Opzet van de training

Onze vraag aan Leermij was primair het beter begrijpen hoe we als bedrijf onze video’s kunnen professionaliseren. Het interessante van Leermij is dat zij niet alleen focussen op de technische punten, maar ook de persoonlijke punten middels een zelfspiegel. In dit geval was de zelfspiegel in de vorm terugkijken van opnames.

Hierbij kwam snel naar voren dat ieder mens onbewuste verbale en non-verbale communicatie heeft die kan leiden tot het ongewenste: de aandacht verliezen van jouw doelgroep. Denk hierbij aan overmatige handgebaren, monotoon spreken, wiebelen op je benen en een energie uitstralen die niet klikt met de inhoud van de tekst.

We begonnen met een presentatie over ons zelf, daarna met het zo goed mogelijk onthouden van volledige presentatieteksten middels denken in plaatjes en tot slot storytelling.

Leerpunten

Gedurende de training wist Leermij ons bruikbare leerpunten te geven op het gebied van presenteren op professioneler niveau. Middels directe en onderbouwde feedback konden we er meteen aan de slag. Voor ieder een ander leerpunt met als uitgangspunt om er samen beter van te worden.

Aan het einde van de dag vatten we de ontwikkelpunten samen zoals de natuurlijke stabiele presentatiehouding, rust in het spreken, energiegebruik en energieopbouw en tot slot het opzetten van de opnames. Niet onbelangrijk, de confrontatie met jezelf op de camera kan stevig zijn, gelukkig hebben we in een ontspannen sfeer ook plezier gehad met elkaar.  We willen Leermij bedanken voor de leerzame dag en hun energieke benadering.

Geïnteresseerd?

Ben je een commercieel ingesteld en ben je niet vies van een goede zelfspiegel? Bij TailorMinds hebben we nog een vacature openstaan als Recruitment Consultant. Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.