Tülin

Tülin in Nederland

Gisteren hebben we onze wij onze Turkse collega Tülin ontvangen in Nederland. Ze gaat volgende week starten als Validation Engineer bij één van onze relaties. Gelukkig hoeft ze zich niet alleen te voelen: haar partner is al enige tijd in Nederland.

Partner al in Nederland

We leerden Tülin kennen via haar partner. Met hem waren we al enige tijd in contact over mogelijkheden in de Nederlandse farmaceutische industrie. Pas later ontdekten we dat hij een relatie heeft met een Process Engineer tevens in de farmaceutische industrie. Op basis van de positieve gesprekken met hen, kwam het aanbod tot stand: mocht één van de twee starten op een project van TailorMinds, dan bieden we de ander ook een aan contract aan.

In september kregen we te horen dat haar partner aan de slag mocht op een project, startend in oktober. De contracten stonden klaar wat betekende dat we alleen de formaliteiten moesten regelen.

Formaliteiten

In het proces van verhuizen naar Nederland zijn er vele formaliteiten die moeten worden afgehandeld. Voor Tülin zijn de meeste al geregeld aangezien we de zaken samen met haar partner hebben geregeld. Eén formaliteit bracht iets anders sneller dan van te voren gedacht: trouwen.

Aangezien beiden wel met elkaar zijn, maar nog niet getrouwd waren, zou het betekenen dat we een aparte visum moesten aanvragen voor haar. Een aanvraag waarbij we moeten aantonen dat het koppel een stabiele, langdurige en unieke relatie hebben. Deze is minder concreet dan een partnervisum op basis van een huwelijk. Aangezien beiden de intentie hadden om de toekomst te delen, zijn ze in oktober getrouwd.

Actielijst

Omdat we haar partner al eerder hebben geholpen met het vinden van een huis, het openen van een bankrekening en het kopen van de meubels, zijn dat een aantal formaliteiten waar we niet veel meer voor hoeven te regelen. De andere formaliteiten zoals een verblijfsvergunning en gemeenteregistratie staan inmiddels in de agenda’s. Een snelle start is daarmee mogelijk waarbij we haar veel succes wensen!

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.