Welkom Shaun

Afgelopen woensdag is onze Zuid-Afrikaanse collega Shaun gearriveerd in Nederland. Na een gedegen voorbereidingen konden we hem verwelkomen op Schiphol. Inmiddels zijn de andere formaliteiten in Nederland in gang gezet. Een terug- en vooruitblik.

Proces in Zuid-Afrika

Zoals eerder gemeld, hebben we Shaun leren kennen tijdens ons bezoek aan Port Elizabeth in Zuid-Afrika afgelopen november. Een tijd later volgde een passende vacature waar hij direct op mocht starten. Dit betekende dat het proces kon starten om uiteindelijk in Nederland te arriveren.

Naast zijn visumprocedure bij het Nederlandse consulaat in Kaapstad, waren er tal van zaken om af te ronden in Zuid-Afrika. Denk hierbij aan het verzamelen van de juiste benodigde documentatie (geboorteaktes, huwelijksakte en etc.) en verkopen van bezittingen. Tot slot waren hij en zijn partner eigenaar van een bedrijf waarvan ze alle lopende zaken moesten afsluiten.

Inmiddels zijn deze zaken nagenoeg afgerond waardoor de vlucht voor Shaun naar Nederland kon plaatsvinden. Omdat er toch nog wat zaken open staan in Zuid-Afrika, komt zijn partner eind juni naar Nederland.

Proces in Nederland

In Nederland stonden we, zoals altijd, klaar om hem op te vangen op het vliegveld. Vaak merken we bij onze expats dat ze vermoeid aankomen in Nederland. Hierdoor maken we de aankomst in Nederland meestal niet te druk en regelen we de formaliteiten de dagen erna. Zo ook voor Shaun.

Shaun mag 15 juni zijn woning betreden. Shaun mag in de tussentijd bij een vriend en tevens onze collega logeren voor de eerste week. Voor de weken daarna hebben wij een B&B in de buurt gevonden van zijn nieuwe werk.

1 juni mag hij echt aan de slag aan zijn nieuwe project als Project Engineer Facilities waarbij we hem veel succes wensen.

Geïnteresseerd om met of bij TailorMinds te werken?

Ben je benieuwd ook een technisch specialist in de lifescience industrie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden via TailorMinds? Neem gerust contact met ons op.