De begeleiding emigratieproces van Martin.

Begeleiding emigratieproces van Martin

Martin en TailorMinds hebben een serviceovereenkomst getekend voor de begeleiding van hem en zijn familie met betrekking tot het emigreren naar Nederland. Het proces is opgestart en het doel is om Martin en de familie eind januari in Nederland te verwelkomen. De begeleiding emigratieproces van Martin is van start gegaan.

Voor alles is er een eerste keer

Normaliter melden we dat wij een nieuwe collega gaan verwelkomen en hem/haar gaan begeleiden naar Nederland als kennismigrant. In het geval van Martin is dit iets anders. Hij wordt wel een Zuid-Afrikaanse kennismigrant in Nederland, echter niet een medewerker van TailorMinds. Ondanks dat we al langere tijd in contact zijn Martin, heeft hij zelf een baan gevonden in Nederland.

Op basis van de goede contacten met TailorMinds heeft hij gevraagd of wij hem kunnen ondersteunen in hun emigratietraject. Aangezien we vaker de zaken regelen voor expats waarbij een goede begeleiding een groot deel uitmaakt, doen we dit graag. Het is voor ons wel de eerste keer dat het alleen gaat om het begeleiden van emigratietraject los van het werkgeverschap.

Begeleiding

De begeleiding concentreert zich voornamelijk op huisvesting, voorbereiding van de verhuizing, de aankomst en formaliteiten in Nederland en het beantwoorden of oplossen van overige vragen. De aanvraag voor het visum wordt geregeld door de toekomstige werkgever, die tevens sponsor is. Om het traject zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, begeleiden we niet alleen Martin maar ook zijn nieuwe werkgever in de procedure bij IND.

Inmiddels zijn de eerste stappen al gezet en er staat nog veel te gebeuren. Op basis van een nauwe samenwerking hopen we de gehele familie een zachte landing in Nederland te geven. We kijken uit naar de samenwerking en hopen Martin en familie snel te verwelkomen!

Geïnteresseerd?

Benieuwd naar de verdere details van de begeleiding vanuit TailorMinds voor zowel lokale als internationale engineers? Of ben je benieuwd naar eventuele emigratietrajecten? Neem gerust contact met ons en we kijken graag samen naar de mogelijkheden.