Berkay aan de slag

Afgelopen week hebben we onze nieuwe collega uit Turkije verwelkomd: Berkay. Hij is afgelopen maandag gestart als Qualification & Validation Engineer bij één van onze relaties. Dat betekende voor ons opnieuw een mooi proces om te starten!

Familiekring

We hebben Berkay een jaar geleden ontmoet. Hij was op bezoek bij zijn neef, tevens onze collega. Omdat Berkay ook ervaring heeft als Validation Consultant in de farmaceutische industrie, werd het familiebezoek in Nederland ook een kennismaking met ons. Na een goed gesprek, was het duidelijk dat er mogelijkheden voor hem zijn in Nederland. Op basis daarvan is de zoektocht naar een functie in Nederland gestart.

De aanhouder wint

Zoals met bijna elk traject, is timing vaak belangrijk wanneer het aankomt op het maken van de juiste match. Dit betekent de juiste functie, op het juiste moment met een positieve klik met de gesprekspartners in het interview. In 2022 waren er meerdere gesprekken die nog niet tot een succes leidden. Tot er in september een project beschikbaar kwam die op vele vlakken klopte. Na twee interviews werd een start in Nederland bevestigd waardoor het proces om naar Nederland te komen kon starten.

Actielijst

Dit betekende dat we aan de slag konden gaan met de lange actielijst. De visumaanvraag verliep voorspoedig, de vliegtickets waren geboekt en de eerste afspraken voor een aantal formaliteiten in Nederland waren gemaakt. Inmiddels is Berkay in Nederland en is hij begonnen aan zijn project. Momenteel zijn we druk op zoek naar een huisvesting terwijl hij een tijdelijk verblijf heeft.

Daarnaast is Berkay begin oktober getrouwd. Het toeval wil dat zijn vrouw ook als engineer werkt in farmaceutische industrie. Op basis hiervan van zijn er positieve gesprekken met haar over indiensttreding bij TailorMinds. Hierover later meer.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.