Bijzondere samenwerking voor Nathan!

Binnenkort mogen we Nathan en Kayleigh verwelkomen in Nederland. Dit is het gevolg van een bijzondere samenwerking tussen een regionale sterke bemiddelaar en een specialist in het begeleiden van emigraties in combinatie met werk.

Samenwerking

De wereld van recruitment is er één van veel netwerken. Toch wordt er verrassend weinig samengewerkt. Al geruime tijd onderhouden we goede contacten met een aantal collega-bedrijven waaronder STAEL Recruitment. Enkele jaren geleden werkten we al eens eerder samen op een project met een positief gevolg. Recent leidde een nieuwe situatie tot een opnieuw een mooie samenwerking waarbij de regionale kracht van de collega’s van STAEL Recruitment wordt gecombineerd met de ervaring in het faciliteren en begeleiden van werk gerelateerde emigraties.

Geschikte functie

Nathan had voor de vacature van Turnaround Specialist zelf proactief contact gelegd met een van de relaties van STAEL. Vanuit de positieve gesprekken werd hem een baan aangeboden. Zo ontstond het verzoek richting STAEL om te kijken of er ook een match was tussen hen en Nathan om de komst naar Nederland te faciliteren maar ook om hem in dienst te nemen.
Al snel bleek het een match en gingen we van start!

Voorbereidingen en formaliteiten

Samen met Nathan en Kayleigh hebben we de vervolgstappen in de procedure besproken. Nadat het contract getekend was en de startdatum was bepaald, konden we beginnen met de formaliteiten bij de IND om hun komst naar Nederland mogelijk te maken. Nathan kon snel de benodigde documenten overleggen om de IND-procedure te starten. Met extra hulp van Expat Relocation & Immigration Services voor de procedure van Kayleigh, hebben we alles ingediend bij de IND. Al binnen een week volgde de goedkeuring om naar Nederland te komen.

Inmiddels hebben we samen geschikte woonruimte gevonden. De tickets zijn geboekt en de afspraken voor het ophalen van de verblijfsvergunningen en de inschrijving bij de gemeente volgen snel. Hierna kunnen de overige formaliteiten worden geregeld zoals het aanvragen van een bankrekening en zorgverzekering. We wensen Nathan en Kayleigh veel geluk en succes bij het vervolg van hun carrière in Nederland.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds of STAEL Recruitment? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.