Shaun

Een succesvolle braai met Shaun

Eind mei verwachten we een nieuwe collega te verwelkomen in Nederland: Shaun. Shaun gaat aan de slag als Project Engineer Facilities bij één van onze relaties in de farmaceutische industrie. De kennismaking met hem was in ieder geval niet op een lege maag.

De Zuid-Afrikaanse braai

Tijdens ons bezoek aan Zuid-Afrika afgelopen november, waren we uitgenodigd voor een Zuid-Afrikaanse braai bij onze, toen nog, aanstaande collega Jeandré. Toevalligerwijs kwam zijn mentor, Shaun, ook langs om wat te drinken en raakten we met elkaar aan de praat. Hierin gaf Shaun aan dat hij op dit moment niet de interesse heeft om in Nederland aan de slag te gaan. Dit omdat er voldoende projecten voor hem zijn Zuid-Afrika voor zijn eigen bedrijf.

Toch stelde Shaun de vraag hoe het precies zit met werken in Nederland. Voor het geval dat er zich toch interessante mogelijkheden voordoen op de lange termijn. Na een korte uitleg over het proces met TailorMinds gingen we akkoord dat we over moesten gaan op de gezelligheid. Een lange nacht bij de braai in Port Elizabeth volgde.

Veranderingen in Zuid-Afrika

Eenmaal terug in Nederland, hebben we het contact met Shaun behouden. Rond februari kwam er toch een ommekeer voor Shaun en zijn partner. De interesse om in Nederland te komen werken via TailorMinds was gegroeid en daarom wilden ze toch het proces starten om te kijken naar de mogelijkheden. Al snel volgde een concrete vacature die inhoudelijk bijna perfect op zijn werkervaring aansluit.

Zowel Shaun als de opdrachtgever dachten hetzelfde over de aansluiting op de vacature. Hij werd uitgenodigd voor een interview. Hier was het meteen raak want Shaun werd uitgekozen als meest geschikte kandidaat. Daarmee konden we het proces voor Shaun starten.

Het proces

Inmiddels zijn de eerste stappen al gezet. De aanvraag bij de IND voor hem is al ingediend, zijn partner is bezig met het regelen van verschillende papieren en in Nederland zijn we gestart met het vinden van geschikte huisvesting. De komende periode zullen we nauw in contact blijven om het proces samen te regelen.

We wensen hem en zijn vrouw veel succes in het hele proces. Tot gauw in Nederland!

Geïnteresseerd?

Ben je ook op zoek naar een nieuwe baan of uitdagend project en geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina neem gerust contact met ons op.