Matheus

Een uniek proces voor Matheus

Via een uniek proces verwelkomen wij binnenkort onze nieuwe collega uit Brazilië via Italië: Matheus. Hij gaat starten als Validation & Compliance Engineer in de Nederlandse farmaceutische industrie. Door middel van een succesvolle aanvraag voor een Italiaans paspoort wisten we een passende opdracht voor hem te vinden. De laatste stappen in het proces zijn gezet en op korte termijn gaat hij aan de slag.

Warm netwerk

Via één van onze huidige collega’s zijn we in contact gekomen met Matheus. Ze hebben samen op verschillende projecten samengewerkt en het contact is daarna gebleven. Op basis van positieve referenties raakte Matheus ook geïnteresseerd in de mogelijkheden via TailorMinds en heeft hij bij onze deur aangeklopt.

Doordat hij relevante werkervaring had, hebben we een kennismakingsgesprek gehad. Hieruit bleek dat hij voor ons netwerk zeker een toegevoegde waarde zou zijn. Echter was Matheus toen net 30 jaar oud geworden wat zou betekenen dat hij volgens de kennismigrant salarisnorm een relatief hoog bedrag zou moeten ontvangen. Dit betekent dat de mogelijkheden voor hem in Nederland schaars zijn gezien de aantal jaren werkervaring. Echter kwam Matheus met een interessante invalshoek: het aanvragen van een Italiaans paspoort

Aanvraag voor een Italiaans paspoort

Omdat Matheus Italiaanse familiebanden heeft, was er voor hem de mogelijkheid om een Italiaans paspoort aan te vragen. Hij kwam op het idee omdat één van z’n eigen familieleden het proces al heeft doorlopen en op basis daarvan in Europa werkt. Dit proces biedt voor zowel Matheus als voor ons betere mogelijkheden om te kijken naar functies in Nederland.

Op basis daarvan zijn we het proces gestart. Een uniek proces dat een stuk uitgebreider, intensiever en complexer is dan een reguliere kennismigrantvisumaanvraag. Uiteindelijk middels goede begeleiding van een consultant in Brazilië mag Matheus binnenkort zijn Italiaanse documenten ophalen waardoor werken in Europa voor hem is toegestaan.

De laatste beetjes in Nederland

Eenmaal in Nederland staan er nog andere formaliteiten op de lijst. Denk hierbij aan het vinden de juiste woning, registreren bij de desbetreffende gemeente en het indienen van zijn 30%-aanvraag. Gelukkig zijn de meeste zaken al geregeld of al ingepland in de agenda’s. Bij aankomst in Nederland zullen we hem persoonlijk ontvangen en verder begeleiden zodat hij met een frisse start aan de slag gaat bij zijn nieuwe opdracht.

Geïnteresseerd?

Werk jij ook een industrie waar de GMP wordt toegepast en heb je eventueel interesse in de mogelijkheden binnen de farmaceutische? Neem gerust contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijken.