Een verlengd verjaardagscadeau voor Renata

Recent is voormalig collega Renata in dienst getreden bij één van onze relaties na een succesvolle detavastconstructie en het verkrijgen van een permanent verblijfsvergunning.

Het verjaardagscadeau

Aangezien Renata een Braziliaanse nationaliteit heeft, had zij een erkend referent nodig om in Nederland te mogen werken. Na een sollicitatie bij ons in 2018 hadden we haar snel gekoppeld aan één van onze relaties gericht op Computer System Validatie in de farmaceutische industrie. Een dag later, op haar verjaardag, werd ze uitgenodigd voor een interview. Een mooi verjaardagscadeau. Dit cadeau heeft ze goed uitgepakt aangezien ze kort daarna op het project is gestart. Sindsdien is zij werkzaam geweest op twee verschillende projecten via TailorMinds. Aangezien zowel Renata als onze relatie de intentie hadden om langdurige samenwerking aan te gaan, was een detavastconstructie afgesproken.

Permanente verblijfsvergunning

Voor de relatie paste het beter om Renata in dienst te nemen als er geen erkend referent meer nodig was bij de IND. Hiervoor bestaan verschillende opties. Eén daarvan is het aanvragen van een permanente verblijfsvergunning of de Nederlandse nationaliteit. Dit mag een kennismigrant doen nadat hij of zij vijf jaar in Nederland heeft gewoond. Hiervoor geldt wel dat de persoon de inburgeringscursus voltooit en haalt. Dat is Renata gelukt waardoor ze sinds kort een permanente verblijfsvergunning heeft en de overstap naar de relatie kon worden voltooid. Oftewel een verlengd verjaardagscadeau voor Renata.

Afscheid

Dit betekende dat we na meer dan 2,5 jaar samenwerken op een verantwoorde manier afscheid hebben genomen van Renata. Een mooi voorbeeld waarbij 1+1 meer dan 2 is. We wensen Renata veel succes met haar belangrijke projecten bij de relatie en hopen dat vele internationals haar voorbeeld mogen volgen in Nederland.

Geïnteresseerd?

Ben jij een engineer in de farmaceutische industrie met een niet EU-paspoort op zoek naar een project in Nederland? Neem gerust contact met ons op en wellicht ontstaan daar mooie verbindingen.