Start Emre

Emre mag van start

Afgelopen vrijdag hebben wij Emre en zijn partner opgehaald op Schiphol. Dit omdat Emre gisteren remote is begonnen als Validation & Compliance Engineer bij van onze relaties. Het was kort dag maar uiteindelijk is het allemaal gelukt.

Anders dan gepland

In maart kregen we na een positief gesprek met onze relatie, groen licht om Emre te laten starten. Daarna konden alle formaliteiten beginnen met betrekking tot de werk- en verblijfsvergunningen, huisvesting en de verhuizing van de spullen. Vanwege de sterk stijgende coronabesmettingen in Istanboel liep de planning wel iets anders.

Het Nederlandse consulaat kon door de situatie minder zaken behandelen dan normaal het geval is. Hierdoor was het afwachten wanneer een mogelijkheid zich voordeed om de MVV voor Emre op te halen. Gelukkig waren alle andere zaken op orde en op tijd afgerond.. Toen eenmaal er een mogelijkheid beschikbaar was, was het allemaal vlot geregeld. Dit betekende dat de reis naar Nederland kon worden geboekt.

Formaliteiten in Nederland

Bij aankomst werden sleutels van het appartement opgehaald zodat de familie direct in quarantaine kon gaan. Dit conform de geldende richtlijnen. Een aantal andere formaliteiten kunnen online geregeld worden en andere kunnen na de zelfquarantaine worden gedaan. Denk hierbij aan bankzaken, registratie bij de gemeente en een OV-chipkaart.

Door de zelfquarantaine is de eerste week werken voor Emre ook online. Pas na een negatieve COVID-19-test voor de familie kan hij ook op locatie gaan werken. Uiteraard wensen Emre veel succes met zijn nieuwe baan en bedanken we hem voor zijn vertrouwen in ons!

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.