Familiezaken verbonden aan internationale engineers

Regelmatig verzorgt TailorMinds voor een nieuw aangeworven collega zowel de onboarding bij de nieuwe werkgever als het volledige emigratietraject. Dit zorgt vooraf voor een behoorlijk administratieve operatie waarbij diverse documenten vanuit het land van herkomst moeten worden aangeleverd. Met deze documenten en de getekende overeenkomst start TailorMinds de procedure voor toestemming voor de kennismigrant.

Familiezaken

Soms komt een kennismigrant alleen, indien er sprake is van een relatie komt ook de partner en eventueel aanwezig ook de kinderen mee naar Nederland. De impact van emigratie op het gezin is groot. Niet alleen de eerder genoemde documenten zijn hierbij van groot belang. Ook het beëindigen van lopende contracten tot en met het verkopen van het huis in land van herkomst komen soms aan bod. TailorMinds zorgt na afstemming van de juiste formulieren ook voor de procedure bij de IND om de toestemming voor de overige gezinsleden te regelen

Uitzonderingen

Tot zover is het redelijk overzichtelijk. We kennen hier maar ook in de landen van herkomst samenlevingsvormen waarbij er geen samenlevingscontract of huwelijk is en mensen toch duurzaam samenleven. Er is een mogelijkheid om voor duurzaam samenlevende partners een aanvraag in te dienen. Deze is dermate specialistisch dat we deze graag uitbesteden aan partner Elizette Nel van Expat Relocation Services. Zij en de mensen in haar bedrijf kennen deze specifieke procedure en vormen voor ons een betrouwbare samenwerkingspartner die deze procedure met succes kan doorlopen. Het gevolg: een blij koppel!

De oplossing via netwerksamenwerking?

TailorMinds verzorgt de emigratieprocedure volledig. Daar waar het complex wordt, “leunen” we graag op samenwerking met betrouwbare partners. Niet alleen Expat Relocation Services, maar ook een goed netwerk van huizenbemiddelaars zorgt voor een compleet resultaat.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.