Hoe schrijf je een overtuigend cv?

Als recruitmentorganisatie krijgen we wekelijks veel verschillende cv’s binnen, de één uitgebreider dan de ander. Een overtuigend cv kan het verschil maken bij het solliciteren naar een baan. Hier delen we essentiële tips om een cv te creëren dat opvalt.

Zorg voor een duidelijke structuur

Een duidelijke structuur in je cv is belangrijk. Begin met je contact- en persoonsgegevens, gevolgd door een samenvatting of profielschets waarin je jezelf introduceert en je belangrijkste vaardigheden en ervaringen benadrukt. Verdeel vervolgens je werkervaring, opleiding, vaardigheden en eventuele andere relevante secties in aparte onderdelen.

Benadruk je prestaties

In plaats van taken en verantwoordelijkheden op te sommen, richt je je op de resultaten die je hebt behaald in eerdere functies. Geef concrete voorbeelden van projecten waaraan je hebt deelgenomen, doelen die je hebt bereikt of ondersteun je prestaties met meetbare voorbeelden.

Pas je cv aan op de vacature

Stem je cv af op de specifieke vereisten van de functie waarvoor je solliciteert. Benadruk de vaardigheden die je hebt opgedaan in de eerdere functies. Dit toont aan dat je de tijd en moeite hebt genomen om het functieprofiel goed door te nemen en daarmee een serieuze kandidaat bent.

Benadruk je vaardigheden

Maak een aparte sectie voor je vaardigheden en benoem zowel technische als persoonlijke vaardigheden die relevant zijn voor de functie. Wees specifiek, zoals bij je computervaardigheden MS Office te benoemen. Dit helpt je om je vaardigheden te ondersteunen.

Laatste aanvullende tips

Houd je cv regelmatig bij en voeg je nieuwe ervaringen en vaardigheden toe. Denk hieraan dat je cv niet te lang wordt, maximaal drie pagina’s. En controleer spel- of grammaticafouten. Vergeet niet om de tijd te nemen om je cv zorgvuldig door te lezen, gebruik spellingscontroletools om eventuele fouten op te sporen.

Geïnteresseerd om bij TailorMinds te werken?

Ben je werkzaam in de pharma? Bekijk dan onze vacatures of zoek contact met ons op.