HPTI-certificaat voor Sander

Binnen TailorMinds gebruiken we de tools van Thomas International als het gaat om begeleiding en coaching van collega’s. Eén van deze tools is de High Potential Trait Indicator (HPTI) waar Sander sinds kort ook voor is gecertificeerd.

HPTI

De HPTI meet persoonlijk specifiek op volgende onderdelen: zorgvuldigheid, aanpassingsvermogen, nieuwsgierigheid, risicobenadering, tolerantie voor ambiguïteit en competitiviteit. De antwoorden worden verwerkt en uitgedrukt op een school voor elk van de zes persoonlijkheidskenmerken. Namelijk laag, matig, optimaal of overmatig. Te veel of te weinig van een bepaalde eigenschap heeft voordelen, maar ook nadelen. Bepaalde kenmerken kunnen wijzen op een hoge slagingskans of juist een risico vormen. Hiermee is het mogelijk om inzicht te krijgen in de persoonlijkheidskenmerken van mensen en de mate van passendheid voor een bepaalde rol of functie.

Certificaat en toepassing

Sander heeft in december de cursus online gevolgd bij Thomas International en is daarna geslaagd voor de toets. Hierdoor is Sander sinds kort gecertificeerd gebruiker van HPTI. Overigens is het toepassen van persoonlijkheidsassesments bij kandidaten en collega’s facultatief. Het hoort een bijdrage te leveren aan zelfreflectie en om uiteindelijk beter op je plek te laten voelen.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd wat wij nog meer doen voor onze collega’s met betrekking tot begeleiding en coaching? Neem een kijkje op onze aanpak-pagina.