Jaques

Jaques en zijn familie in Nederland

Afgelopen week verwelkomden we onze nieuwe collega Jaques en zijn familie in Nederland. Jaques is afkomstig uit Zuid-Afrika en inmiddels gestart bij onze relatie als Software Service Engineer.

Eerste kennismaking

De eerste kennismaking met Jaques was in september afgelopen jaar. Jaques was reeds in contact met onze relatie en de wens was om een samenwerking aan te gaan in Nederland. Vanaf het eerste contactmoment toonde hij zich erg enthousiast en gaf hij aan klaar te zijn voor een nieuwe toekomst in Nederland. Aansluitend hebben we de relocatieprocedure besproken en de contracten getekend. Jaques is aan de slag gegaan met het regelen van de benodigde documentatie. De planning was om begin 2023 te starten dus hij had voldoende tijd om de formaliteiten in Zuid-Afrika te regelen.

Vervolgprocedure

De afgelopen maanden hebben we steeds contact met Jaques gehouden. Voor ons was het belangrijk te weten wat de stand van zaken was wat betreft de door hem aan te leveren documenten. Nadat Jaques de benodigde documentatie in orde heeft kunnen maken, konden we de IND-procedure starten. De goedkeuring van de IND liet niet lang op zich wachten en de afspraak bij de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika kon worden gemaakt. Echter bleek vanwege de feestdagen rond de jaarwisseling dat er pas enkele weken later ruimte bij de ambassade was om langs te gaan. In goed overleg met onze relatie was het mogelijk voor Jaques om iets later dan gepland naar Nederland te komen en te starten in zijn nieuwe functie.

Woonruimte en overige formaliteiten

In de tussentijd zijn voor Jaques en zijn familie bezig geweest geschikte woonruimte te vinden. Dit bleek een uitdaging gezien het geringe aanbod en de beschikbaarheid van de woningen. In samenwerking met een hulpvaardige makelaar hebben we een ruime woning kunnen vinden die voldoet aan de wensen van Jaques en zijn familie. Deze was echter nog niet beschikbaar bij aankomst in Nederland zodat ze de eerste 2 nachten verbleven in een B&B. Afgelopen vrijdag was het zover: de woning kon betrokken worden. Voor de verdere inrichting en aankleding van deze woning hebben we gebruik kunnen maken van een partnerbedrijf HomeFlex wat van een gestoffeerde woning op professionele wijze een gemeubileerde woning wist te maken.

De verblijfsvergunningen zijn inmiddels opgehaald en de afspraak voor inschrijving bij de gemeente is deze week gepland. Daarna zullen we Jaques helpen met een bankrekening, zorgverzekering en overige formaliteiten. We wensen Jaques en zijn familie veel geluk, werkplezier en een mooie toekomst in Nederland!

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.