Life gesprekken in Zuid-Afrika

Afgelopen donderdag was Hans in Midrand, Johannesburg om zowel nieuwe kandidaten en kandidaten die we al langer kennen te ontmoeten en te spreken. Het was een gezellige dag, gericht op persoonlijke één op één gesprekken met kandidaten die overwegen om te emigreren naar en werken in Nederland.  En ook met kandidaten die al besloten hebben om permanent naar Nederland te komen, alleen is de vraag dan; wanneer?

Beter leven?

Hans sprak life met kandidaten. En keek vooral waarom iemand bereid zou zijn om alles achter te laten om een nieuw leven te beginnen in een ander land. Bij TailorMinds ligt de toegevoegde waarde in het vinden van kandidaten die op zoek zijn naar een beter leven, niet alleen voor zichzelf maar ook voor familie en kinderen. Hierdoor leerde hij mensen persoonlijk kennen en kreeg hij ook een beter beeld van hun vaardigheden en ambities. Hij besprak verder welke mogelijkheden we kunnen bieden bij onze klanten in de Nederlandse farmaceutische industrie.

Wat houdt een beter leven in?

Qua taal lijkt Nederland vooral geschikt voor Afrikaans sprekende kandidaten. Maar er zijn ook andere overeenkomsten. De culturen van beiden landen hebben veel overeenkomsten, hierdoor zal integratie voor Zuid Afrikanen in Nederland mogelijk makkelijker zijn dan integratie in andere landen. Er zijn verschillen in de uitgangspunten van de kandidaten die we spreken. Een aantal heeft alles al klaar liggen terwijl anderen pas net over emigratie hebben nagedacht. Als ervaringsdeskundige en Zuid-Afrikaan kon Hans mooie open en eerlijke gesprekken voeren over wat het betekent om jezelf te ontwortelen van wat je gewend bent en over te stappen naar het onbekende en nieuwe leven in Nederland. Bij TailorMinds houden we niet van luchtkastelen en een verkeerde indruk geven over wat een nieuw leven inhoudt, emigratie kan zwaarder zijn dan je denkt en daar moet je op voorbereid zijn.

Het Resultaat

Na zo’n leuke dag van interviews zijn we positief verrast door de kwaliteit en motivatie van de kandidaten die Hans sprak. We steken veel tijd in een grondig wervings- en emigratieproces. We stellen ons graag beschikbaar om diezelfde tijd te steken in het verstrekken van nuttige informatie aan zowel onze relaties als potentiële klanten.

Potentiële klant?

Heeft je bedrijf te maken met toenemende capaciteitsproblemen? Kennismigratie geeft blijvende resultaten. Het kan oplossingen zowel voor de kortere als de langere termijn opleveren. Wat wij doen is gedegen mensgericht werven, emigreren en de juiste mensen binden en boeien. Wil je meer weten over de mogelijkheden om via deze route een nieuwe collega voor de lange termijn te werven? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.