NEN 4400

NEN 4400 Audit in nieuwe stijl

Vorige week maandag hebben we bij TailorMinds de NEN 4400-audit gehad. De audit werd uitgevoerd volgens de nieuwe stijl. Met gepaste trots kunnen we melden dat het resultaat goed was.

Nieuwe stijl

De NEN 4400-normering is zoals elk betrouwbaar keurmerk voortdurend in beweging. Het doel van deze beweging is om de kwaliteit te blijven verbeteren. Alle bij het keurmerk aangesloten bedrijven worden vanaf 13 februari dit jaar onderworpen aan een audit waarbij naar meer dan alleen de resultaten wordt gekeken. Bij volledige inspecties die worden uitgevoerd, wordt zowel de opzet, het bestaan als de werking van processen getoetst. Het resultaat is van invloed op de vervolginspectie. Hoe beter de processen schriftelijk geborgd of geautomatiseerd zijn, des te beter. Als bij inspectie blijkt dat dit goed functioneert dan volgt hieruit dat de onderneming de risico’s geborgd heeft waardoor een vervolginspectie minder zwaar zal zijn. Het gevolg van deze werkwijze is dat aangesloten ondernemingen beter “beloond” worden voor hun procesmatige aanpak.

Goed gevolg

Nieuwe stijl betekende tijdens de audit ook het opleveren van veel meer documenten en beschrijvingen als bewijs. Dit betekende dat we stevig moesten doorwerken om alles op tijd af te ronden. Aan het einde van de dag bleek dat we de audit met goed resultaat hadden doorstaan.

Vertrouwenwekkend

In onze markt worden uitzenders en detacheerders regelmatig in een negatief daglicht gesteld. Overheid en sociale partners voeren overleg over certificering en striktere wetgeving wat in de toekomst zeker positief gaat bijdragen aan het imago van de branche. Vertrouwenwekkend is het dat bedrijven die voor eerlijk ondernemerschap staan, NBBU-lid zijn en vrijwillig de NEN 4400-normering voeren. Dit legt de intentie open om alles in te richten conform wet- en regelingeving.

Geïnteresseerd?

Wil je hier meer over weten? Ben je een (potentiële) opdrachtgever of geïnteresseerd om bij TailorMinds te werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!