Nico in aantocht

Goed nieuws voor de Zuid-Afrikaanse engineer Nico: hij mag per 1 juni starten als Improvement Engineer bij één van onze relaties. De processen voor hem en zijn familie zijn gestart.

Aanbeveling

We hebben Nico leren kennen via een aanbeveling van één van onze eigen engineers. Zij volgen dezelfde Nederlandse taalcursus en werken in Nederland kwam ter sprake. Nico was al enige tijd bezig om naar Europa te komen aangezien dit een droom was voor hem en zijn vrouw. Nederland is daarin een geschikte optie aangezien de taal Afrikaans voor een groot deel aansluit bij het Nederlands. Al snel werd er een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek.

Meteen raak

Uit het kennismakingsgesprek kwam naar voren dat Nico een brede ervaring heeft op het gebied van industriële automatisering en verbetertrajecten. De link met één van onze relaties werd gelijk gelegd. Deze link zag de relatie ook wat leidde tot een aantal interviews. Nico wist zijn kennis, kunde en persoonlijkheid gericht over te brengen waarbij de relatie overtuigd was van zijn toegevoegde waarde binnen hun team. De enige vraag was op welke afdeling hij aan de slag gaat: industriële automatisering of verbeterprojecten? Na overleg kwam de afdeling verbeterprojecten naar voren.

IND-procedure

Inmiddels hebben we belangrijke stappen gezet met betrekking tot de aanvragen voor visa voor hem en zijn familie. Daarin wist de IND voor ons een nieuw record te vestigen door de aanvraag in vier werkdagen te hebben behandeld. Dit met positief resultaat: een goedkeuring voor de visa! Dit betekent dat de afspraken bij het consulaat in Kaapstad konden worden geboekt om hun MVV te regelen. De volgende stappen zijn gericht op de vlucht naar Nederland, zoektocht naar een huis en de formaliteiten in Nederland.

Geïnteresseerd?

Ben je ook op zoek naar een nieuwe baan of uitdagend project en geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina neem gerust contact met ons op.