Onboarding van Dominic

Een aantal weken geleden berichtten we dat onze nieuwe collega naar Nederland zou komen om als Engineering Consultant aan de slag te gaan. Inmiddels is hij geland op Nederlandse bodem en zijn we zijn onboarding aan het afronden.

Formaliteiten in Zuid-Afrika

Als werkgever voor Dominic kunnen we een hoop voor hem regelen in Nederland. Zaken waarbij we geen hulp kunnen bieden zijn voornamelijk de zaken die moeten worden afgerond in het land van herkomst. Denk hierbij aan het verkopen van inboedel die niet meegaat, afscheid nemen van vele mensen en het regelen van een registratiedocumenten zoals geboorteaktes. In het geval van Dominic was dit goed te behappen aangezien de opdrachtgever tijd en ruimte kon geven om de zaken te formaliseren.

Op dit moment zijn de zaken voor hem in Zuid-Afrika geregeld, laatste punt is het overhalen van zijn familie. Dit staan op de agenda voor februari 2024 om te arriveren indien alles volgens plan verloopt. Samen met onze partner Expat Relocation & immigration Services wordt dit proces kundig gemanaged.

Formaliteiten in Nederland

Daarnaast zijn er de formaliteiten in Nederland die zijn en/of worden afgehandeld. In een vroeg stadium hadden we zijn nieuwe woning in Nederland geregeld. Het was niet alleen fijn om te weten dat er een dak boven zijn hoofd is, maar ook de dat formaliteiten in Nederland geregeld zijn. Het hebben van een Nederlands woonadres is de toegang tot het registeren bij de gemeente voor een BSN, het openen van een Nederlandse bankrekening en een aanvraag indienen voor een zorgverzekering.

De meeste punten zijn in behandeling en daarmee kan hij op korte termijn zich focussen op de werkzaamheden zonder zich zorgen te maken over de ‘bijzaken’. Alhoewel het treffen van een Nederlandse winter met ijs en sneeuw nog eventjes een nieuwe gewaarwording was.

Geïnteresseerd?

Ben jij net als Dominic een specialist binnen de farmaceutische industrie en geïnteresseerd in de mogelijkheden via TailorMinds? Neem gerust contact met ons op.