Recruitment in vakantieperiodes

In de voorbije  jaren hebben we gemerkt dat recruitment in de vakantieperiodes wat rustiger dan normaal. Waar merken wij de vertragingen en hoe gaan wij daarmee om?

Vakanties

Allereerst verraad het woord de vakantieperiode al een hoop: de vakanties. In deze periode is men vaker en/of langduriger absent. Dit betekent dat ook in het recruitmentproces meerdere sleutelpersonen niet aanwezig of niet op hetzelfde moment een besluit kunnen nemen. Meestal informeren wij hier onze kandidaten en relaties over. Vooral  het feit dat het proces langer kan duren dan normaal. Overigens merken we dit niet alleen tijdens de zomervakantie, maar ook tijdens de andere vakantieperiodes.

Best practices

De beste manier om er mee om te gaan? Zoals eerder aangegeven, informeren wij van te voren over eventuele langer uitblijven van een terugkoppeling. Wat wij proactief doen voor onze collega’s waarvan projecten lijken te gaan eindigen, is dat we voorafgaand aan de vakantieperiodes samen duidelijkheid willen  hebben over het vervolg. Zit er een verlenging in? Wordt er iemand als resultaat van een succesvolle periode in dienst genomen door onze relatie? Of is het verstandig om samen te kijken naar andere mogelijkheden?

TailorMinds met vakantie

Uiteraard nemen we zelf ook even afstand van het werk door vakantie te nemen. betekent het dat we met afstemming maar we blijven beschikbaar om lopende en nieuwe trajecten af te handelen.

Geïnteresseerd?

Ben jij ondanks, of juist dankzij, de vakanties toch op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de farmaceutische industrie? Wellicht staat er een interessante vacature online op onze vacaturepagina. We nemen graag contact met je op. Ben je niet op zoek? Dan wensen we je uiteraard gewoon een hele fijne vakantie!