Shane

Shane is gearriveerd

Gisteren hebben we onze nieuwe collega uit Zuid-Afrika ontvangen op Schiphol: Shane. Zoals begin januari gecommuniceerd, gaat hij binnenkort aan de slag als Validation & Compliance Engineer bij één van onze relaties. Voor nu zaak om de laatste formaliteiten voor hem te regelen.

Aankomst in Nederland

Voor Shane was het de eerste keer dat hij zo’n verre vlucht meemaakte en had daardoor wat lichte spanning voorafgaand. Gelukkig waren de zaken van te voren doorgenomen en afgestemd om er voor te zorgen dat de aankomst in Nederland volgens plan verloopt. Eenmaal in Nederland was het voor Shane duidelijk: het is in Nederland een stuk kouder en donkerder dan in zijn land van herkomst.

Vrijwel met alle buitenlandse collega’s brengen we een bezoek aan ons kantoor in Zoetermeer om de rest van het team op kantoor te ontmoeten. Daarnaast kunnen we gelijk een aantal administratieve formulieren doornemen en ondertekenen. Vanwege de lange reis we er voor om daarna de expats rust te gunnen en om de volgende dag weer de draad op te pakken.

Formaliteiten in Nederland

Op dit moment zijn we druk bezig met het regelen van een aantal formaliteiten. Eén van de belangrijkste en vaak ook de lastigste is het vinden van een geschikte woning. Factoren zoals woon-werk-afstand, budget en de huizenmarkt zorgen voor een uitdagende combinatie. We zijn er nog niet in geslaagd om een woning te bemachtigen voor hem maar hebben wel verschillende opties lopen. In de tussentijd is er voor hem een tijdelijke accommodatie geregeld.

Eenmaal geslaagd, dan kunnen we doorpakken op het registeren binnen de gemeente, openen van een Nederlandse bankrekening en aanmelden voor een zorgverzekering. Volgende week maandag gaat Shane beginnen in zijn nieuwe functie. We wensen hem hierbij en met de verdere uitdagingen in Nederland veel succes!

Geïnteresseerd?

Werk jij ook een industrie waar de GMP wordt toegepast en heb je eventueel interesse in de mogelijkheden binnen de farmaceutische? Neem gerust contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.