Start Konrad

Sien jou binnekort Konrad

Deze week is TailorMinds begonnen met een IND-procedure voor een Zuid-Afrikaanse medewerker. Hij mag dit jaar starten bij een van onze klanten: Konrad.

De toegevoegde waarde van een lange termijn contact

In februari 2020 heeft TailorMinds Konrad voor het eerst gesproken voor een oriëntatie. Konrad is een PLC/SCADA Engineer die met zijn gezin wilde emigreren naar Nederland. Vrij snel na de oriëntatie volgde er een introductie bij een van onze relaties en mocht Konrad ook op een introductiegesprek. Na een positief gesprek met onze relatie, bleef een vervolg van de sollicitatieprocedure helaas even uit. Dit had niets te maken met de vaardigheden van hem. Dit kwam door de internationale lockdowns en de onzekerheid waardoor de vraag in de markt afnam. TailorMinds heeft in die tijd elke twee weken online contact gehouden met Konrad voor een update.

Hervatting gesprekken

Begin 2021 was er dan eindelijk weer de mogelijkheid om de sollicitatieprocedure te hervatten. Nadat de draad weer was opgepakt, bleek na enkele gesprekken de interesse nog wederzijds. Snel hierna volgde een contractbespreking met een positieve uitkomst. Konrad mag namelijk starten als Software Engineer Services.

Verhuizing naar Nederland

Momenteel heeft TailorMinds met Konrad en zijn familie een IND-procedure gestart. Het doel is om na voltooiing van dit proces het hele gezin eind maart 2021 over te laten vliegen conform coronamaatregelen. Dit zodat hij na quarantaine en een periode van wennen start bij onze klant. TailorMinds houdt de internationale situatie nauwlettend in de gaten. TailorMinds zal Konrad ook blijven adviseren en begeleiden in dit traject, zodat wij het gezin uiteindelijk kunnen ophalen van de luchthaven.

Geïnteresseerd?

Ben jij ook een PLC/SCADA Engineer en geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Neem dan contact met ons op of kijk of er een online op onze vacaturepagina staat.