Simbarashe is klaar voor de start

Vorige week hebben we onze Zimbabwaanse collega Simbarashe verwelkomd in Nederland. Hij gaat 1 september starten als Electrical & Instrumentation Engineer bij één van onze relaties binnen de farmaceutische industrie.

Soepel proces

Voor Simbarashe was het proces naar Nederland vrij soepel. In april leerden we Simbarashe kennen en in juni kregen we te horen dat hij mocht starten op een project in Leiden. Dit was voor hem sneller dan verwacht maar hij was er zeker klaar voor. Het proces bij de IND werd gestart en de voorbereidingen om naar Nederland te komen werden getroffen. De ambassade in Harare had al snel plekken beschikbaar om de geboortecertificaten te voorzien van apostilles en voor een MVV-afspraak.

Via Expat Property Brokers hadden we begin augustus een geschikte huisvesting voor de familie. Op basis hiervan kon Expat Relocation & Immigration Services helpen met het vinden van een school voor zijn twee kinderen. Het mooie hiervan was dat de afstand naar werk meer dan acceptabel is en de school voor de kinderen biedt extra begeleiding voor kinderen die de Nederlandse taal nog niet beheersen.

De laatste beetjes

Bij aankomst in Nederland waren de meeste formaliteiten geregeld of al ingepland. Inmiddels zijn de afspraken bij de gemeente en de bank geweest. De verblijfsvergunningen liggen ook klaar om te worden opgehaald. Hiermee dragen we bij aan een hoofd met minder zorgen waardoor Simbarashe zich beter kan richten op zijn werkzaamheden. Daarbij wensen wij hem veel succes mee!

Geïnteresseerd?

Spreekt het verhaal van Simbarashe jou aan en heb je eventueel interesse in één van onze vacatures? Neem gerust contact met ons op en wellicht spreken wij jou snel.