Tot snel Reshen

Begin volgend jaar verwelkomen wij een nieuwe collega uit Zuid-Afrika: Reshen. Hij gaat medio januari aan de slag als Project Engineer Maintenance bij één van onze opdrachtgevers in de Nederlandse farmaceutische industrie. Een korte terug- en vooruitblik op zijn proces.

Het proces vooraf

Eind vorig jaar kwamen we met Reshen in contact nadat hij via een online jobboard had aangegeven open te staan voor een nieuwe baan. In eerste instantie was hij gericht op een functie in zijn regio. Onze vraag was of hij ook openstaat voor een toekomst in Nederland. Hierop was het antwoord nog niet gevormd, maar de interesse was wel gewekt. Zodoende is er een eerste online kennismaking geweest waarbij wij de mogelijkheden hebben toegelicht. Op basis daarvan was Reshen niet alleen geïnteresseerd in een baan in Nederland, maar ook klaar om te vertrekken.

Zoals meestal hebben we eerst een passende vacature nodig voordat we een kandidaat een concrete aanbieding kunnen doen. Uiteindelijk zijn we een specialistisch detacheringsbureau en geen productiefabriek. Een jaar lang zijn we bezig geweest met verschillende opdrachtgevers en mogelijkheden. Helaas leidde dat toen niet tot het gewenste resultaat, tot een paar weken geleden. Een interview volgde snel en op basis daarvan werd hij geselecteerd voor de functie. Het proces voor hem en zijn familie kon in gang worden gezet.

Het lopende proces

Nadat de goedkeuring van de klant binnen was, konden we het proces starten. Omdat de papieren voor de familie nog niet helemaal klaar staan, is er gekozen voor een situatie waarbij Reshen als vooruitgeschoven pion alles gaat opzetten in Nederland waar zijn vrouw in het land van herkomst de zaken gaat regelen.

Hierdoor hebben we voor nu alleen een visum aangevraagd voor hem welke inmiddels is goedgekeurd. Voor nu ligt de focus op het vinden van een geschikte accommodatie. Gezien de huidige woningmarkt is dit altijd een uitdaging, maar altijd één die we niet uit de weggaan.

We wensen Reshen en zijn familie veel succes bij alles wat op hun pad gaat komen. Gelukkig kunnen ze bij veel zaken rekenen op de steun van TailorMinds. Bij aankomst zullen we hem, en later zijn familie, van harte welkom heten. Dus voor nu: tot snel Reshen!

Geïnteresseerd?

Als je geïntrigeerd bent door de mogelijkheden bij TailorMinds, raden we je aan om onze vacatures te bekijken op onze vacaturepagina. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We kijken uit naar de mogelijkheden om samen te werken aan een mooie toekomst.