mapchart tailorminds 2021

Update international recruitment

In januari mochten wij weer een international ontvangen in Nederland conform de maatregelen. Dit betekende voor ons het 22ste land wat wij op de wereldmap konden aanvinken. Op 20 januari heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen aangekondigd met betrekking tot het voorkomen van verspreiding van COVID-19. Graag delen wij een aantal punten gerelateerd aan recruitment van internationals.

 

Maatregelen

Er komt vanaf 23 januari een voorlopig reisverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en het continent Zuid-Amerika. Dit verbod is vanaf aankomende zaterdag van kracht en geldt tot er een verplichte quarantainemaatregel is. Dit betekent dat er een quarantaineplicht komt van 10 dagen voor reizigers die Nederland betreden. Daar moet de wet voor worden aangepast en dat duurt een paar weken. Tot die tijd geldt dus het reisverbod.

Reizigers uit ander landen moesten al een negatieve PCR-test kunnen overleggen. Daar komt nu de verplichting bij om een sneltest te doen.

 

Gevolgen international recruitment

De gevolgen zijn dat de lopende procedures voor kandidaten uit de eerder vermelde landen voorlopig in de koelkast komen te staan. Overigens betekent dit niet dat we niet doorgaan met de sollicitatieprocedures van internationals. TailorMinds spreekt graag ook kandidaten voor op de lange termijn.

De zelfquarantaine bij aankomst in Nederland was voor TailorMinds al de standaard om risico’s te vermijden. Dit houdt in dat we bij het voorstellen van kandidaten niet alleen de IND-procedure en opzegtermijn meerekenen in beschikbaarheid, maar ook de 10 dagen zelfquarantaine.

 

Vragen

Ben jij een Engineer uit het buitenland en geïnteresseerd in één van onze vacatures waarbij je vragen hebt over de maatregelen en onze procedures? Neem gerust contact met ons op of bekijk de website van Rijksoverheid.