Damla

Veel succes Damla

Gisteren hebben we onze Turkse collega Damla verwelkomd in Nederland. Vandaag is ze begonnen als Pharmaceutical Consultant bij van onze relaties in de farmaceutische industrie. Voorafgaand aan de start hadden we te maken met een proces wat uiteindelijk niet geheel volgens plan verliep maar uiteindelijk goed is gekomen.

Contact behouden

Met Damla zijn we sinds 2019 in contact over mogelijkheden om te wonen en werken in Nederland. Hierbij was op dat moment de conclusie dat de timing nog niet klopte, wel hebben afgesproken om contact te blijven houden. Recent kwam Damla weer op de radar waarbij de timing beter was. Ook deed zich vrij snel een mogelijkheid zich voor. Na twee interviews was één van onze relaties overtuigd van haar kennis, kunde en persoonlijkheid waardoor het proces voor haar kon starten.

Omgaan met veranderde omstandigheden

Het proces om naar Nederland liep volgens plan. De aanvragen bij de IND voor kennismigrantenvisum en een familievisa waren vlot goedgekeurd, een MVV kon op tijd worden gehaald en de tickets waren geboekt. Totdat een week voor startdatum en een dag voor vertrek haar project werd geannuleerd. Een onverwachtse gebeurtenis die vroeg om een snelle omschakeling.

Damla was hier flexibel in en we stelden aankomst in Nederland tot nader order uit. Gelukkig was er binnen twee dagen een interview voor een nieuw project met een positief resultaat: zij mag starten. Dat betekende dat in een vrij korte tijd geschikte huisvesting en een nieuwe planning van de formaliteiten in Nederland gemaakt moest worden.

We zien de processen liever geheel volgens plan verlopen. Echter uit ervaring blijkt dat er situaties kunnen opdoen waar je geen invloed op hebt maar wel afhankelijk van bent. Het omzetten van een onverwachtse verandering naar een kans is daarmee de weg naar een succes. Daarvoor danken wij Damla voor haar inzet en vertrouwen en wensen we haar veel succes met de nieuwe uitdagingen in Nederland.

Geïnteresseerd?

Spreekt het verhaal van Damla jou aan en heb je eventueel interesse in één van onze vacatures? Neem gerust contact met ons op en wellicht spreken wij jou snel.