Veiligheid op de werkvloer

Afgelopen periode heeft onze collega Sander opnieuw zijn BHV-certificaat gehaald. Dit in het kader van beter voorkomen dan genezen. Bij TailorMinds verzorgen we niet alleen een veilige werkplek voor onze collega’s in Zoetermeer, maar ook voor onze externe collega’s.

De juiste tools en skills

Aangezien een BHV-training kan bijdragen aan het voorkomen van ongevallen en de bekwaamheid in noodsituaties op ons kantoor aanspreekt, is het voornamelijk relevant voor situaties bij ons op kantoor.

Dit in tegenstelling tot onze collega’s op kantoor, zien we onze externe collega’s niet op dagelijkse basis. Hierdoor is voor ons als detacheringbureau minder duidelijk om vast te stellen in hoeverre de veiligheid wordt gewaarborgd bij onze opdrachtgevers. Om aan bij te dragen, regelen wij VCA-cursussen en examens. Dit voor de bewustwording van de veiligheid en het correct handelen in bepaalde werkomstandigheden. In sommige gevallen zijn er ook beschermingsmiddelen nodig zoals veiligheidsschoenen, -brillen en -helm. In combinatie met de gegeven strenge procedures en trainingen bij de producenten en laboratoria wordt de veiligheid en kwaliteit verhoogd.

Bedrijfsongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo ook op de werkvloer. Met name in de technische industrie zijn er veel standaardprocedures opgesteld om veiligheid en kwaliteit voorop te stellen. Indien er toch door omstandigheden een ongeval plaatsvindt met daarbij letsel, dan zijn we hiervoor verzekerd. Ook het reizen naar werk wordt verstaan onder werktijd waardoor een ongeval onderweg ook als bedrijfsongeval kan worden aangemerkt.

TailorMinds heeft een collectieve ongevallenverzekering met uitgebreide dekking afgesloten bij blijvende invaliditeit en overlijden. Gelukkig hebben we zo’n situatie nog niet aan de hand gehad en hopen dat dit ook zo blijft. Toch is het fijn om te weten dat de zaken op orde zijn indien nodig.

Werken bij TailorMinds

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de life science-industrie? Eventueel ook binnen de HSE? Onze opdrachtgevers zijn regelmatig op zoek naar specialisten in dit vakgebied voor verschillende projecten zoals constructies, contaminatiecontrole en milieurichtlijnen. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem gerust contact met ons op.