Welkom Bertus en familie

Afgelopen vrijdag konden wij Bertus en zijn familie verwelkomen in Nederland. In april meldden we al dat er groen licht was voor de start van Bertus om per 1 juni te komen werken als Validation Consultant. Inmiddels zijn we al vele stappen verder en zijn er nog een aantal in proces.

Krachten bundelen

TailorMinds heeft in de afgelopen periode vele internationals geholpen aan een baan met perspectief in Nederland. Dat houdt in dat zij op basis van een geldig werk- en verblijfsvergunning kunnen komen. Soms komt men alleen en soms komt men met familie. Daarbij komen andere zaken aan bod zoals het vinden van geschikt huis voor een familie, uitkiezen van de juiste school en bankzaken.

Gezien de drukte (naast Bertus starten twee andere internationals ook op 1 juni) hebben wij de diensten van onze partners Expat Relocation & Immigration Services en Expat Property Brokers ingeschakeld. Dit om er voor te zorgen dat er een geschikt huis kan worden gevonden met daarbij een school in de buurt.

Huizenjacht

Al een tijd is er sprake van een tekort aan huizen in Nederland. Dit maakt het proces om een international met familie te huisvesten één van de grootste focuspunten. Het niet hebben een vast verblijf bij aankomst in Nederland is een ongewenste situatie. Zeker vanuit het oogpunt dat een huis het startpunt is van een registratie bij de gemeente, een bankrekening en een zorgverzekering.

Het was een zoektocht waarbij Expat Property Brokers ons heeft geholpen met de vele huisbezichtigingen. Dit met een positief resultaat: er is een huis in de gewenste regio met een geschikte school voor de kinderen. Aangezien een international meestal bij aankomst nog geen bankrekening heeft, stelt TailorMinds zich beschikbaar om de eerste maand huur en borg voor te schieten.

Van afhankelijk naar onafhankelijk

Momenteel staan de afspraken in de agenda om de laatste essentiële formaliteiten te regelen zoals het ophalen de verblijfsvergunningen, het openen van een bankrekening en registratie bij de gemeente. Uiteraard met de ondersteuning van TailorMinds aangezien het gezin nog een deel afhankelijk is van de services van ons. Echter is met elk international het doel dat men onafhankelijk een leven opbouwt in Nederland. Voor de één gaat dat sneller en/of makkelijker, voor de andere minder.

Geïnteresseerd?

Ben jij een engineer met ervaring in de farmaceutische industrie en op zoek naar een uitdaging in Nederland? Bekijk gerust onze pagina’s gericht op jou als kandidaat en/of international of neem contact met ons op.