Welkom Carl

Welkom Carl

Eind november meldden we de getekende overeenkomsten met de Zuid-Afrikaanse engineer Carl. Inmiddels is Carl geland en gestart met werken waarbij de laatste formaliteiten worden geregeld. Oftewel: welkom Carl!

Proces volgens plan

Zodra de overeenkomsten waren getekend met Carl en de opdrachtgever, konden we van start met de formaliteiten. Zo was de visumaanvraag ingediend voor Carl als kennismigrant. Al vrij snel kwam de goedkeuring binnen waardoor hij zijn MVV kon ophalen bij de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika. Daarnaast hebben we geholpen met onder andere huisvesting, de planning omtrent aankomst en het openen van een bankrekening.

Voor zijn vriendin hebben we de hulp ingeschakeld van onze gewaardeerde partner Elizette Nel van Expat Relocations & Emigration Services. Dit omdat er geen sprake is van een geregistreerd partnerschap maar wel kunnen aantonen dat ze een exclusieve en stabiele relatie hebben. Elizette heeft alle documenten voorbereid waardoor wij vervolgens de aanvraag konden indienen.

Aanpassen

Zoals altijd met planning, loopt altijd iets anders dan gepland. Zo ook in het proces met Carl en zijn vriendin. Er was een tijdelijk vliegverbod vanuit Zuid-Afrika vanwege de opkomst van de Omikron-variant. Dat was op het moment van het vliegverbod redelijk spannend aangezien op dat moment onduidelijk was wat er zou gebeuren. Inmiddels is het vliegverbod al een tijd opgeheven waardoor de procedure werd doorgezet.

Uiteraard bleven de andere maatregelen wel van toepassing. Zo hebben we conform de maatregelen negatieve testresultaten kunnen overleggen en voldaan aan een zelfquarantaine. Alle seinen staan inmiddels op groen waardoor Carl aan de slag is gegaan.

Succes

De eerste werkuren gaan volgende week van start voor Carl en er zullen nog vele volgen. We kijken uit naar de verdere voortzetting van een prettige samenwerking en wensen Carl veel succes!

Geïnteresseerd?

Benieuwd naar de verdere details van de begeleiding vanuit TailorMinds voor zowel lokale als internationale engineers? Of benieuwd naar eventuele emigratietrajecten? Neem gerust contact met ons en we kijken graag samen naar de mogelijkheden.