Welkom terug Jeroen

Gisteren is Jeroen gestart als Project Manager bij onze opdrachtgever nadat we hem vorige week verwelkomd hebben op Schiphol. In het geval van Jeroen gaat het om een “welkom terug” in Nederland. Jeroen is in zijn tienerjaren met zijn ouders geëmigreerd naar Zuid-Afrika. Nu is hij dus terug op Nederlandse bodem. Hij spreekt nog steeds zeer goed Nederlands waardoor het vinden van een nieuwe uitdaging goed te doen was.

Andere procedure

Omdat voor Jeroen nauwelijks eisen gelden waar het gaat om vergunningen heeft deze emigratie het karakter van een “emigratie-light”. Alleen een gemeenteregistratie, bankrekening openen en een zorgverzekering regelen staan nog op de to-do list. De meeste tijdswinst zat in de voorbereiding. Hierdoor lag er tussen het rondkomen van de overeenkomst en de start deze keer slechts vier weken tijd.

Woonruimte

Omdat er maar vier weken tijd was, lag deze keer de grootste uitdaging in het vinden van een geschikte woonruimte. Anderhalve week geleden is ook dit gelukt,  via een WhatsApp bezichtiging heeft Jeroen zijn woonruimte op afstand kunnen beoordelen. Nadat de contracten waren getekend was afgelopen vrijdag de sleuteloverdracht en kon Jeroen zijn nieuwe woning betrekken.

Laatste belangrijke horde

Nog één laatste belangrijke horde is er te nemen in de komende periode. Voor de Zuid-Afrikaanse echtgenote van Jeroen is er een lopende procedure, gelukkig is de opvolging en begeleiding hiervan in veilige handen bij Expat Relocations Service van Elizette Nel en haar collega’s.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.