Binnenkort in Nederland: Mohanad

In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat veel van onze opdrachtgevers een steeds sterkere voorkeur hebben voor Nederlandssprekende kandidaten. In de huidige arbeidsmarkt in Nederland is dat niet altijd gemakkelijk. Om het potentieel uit buitenland ook te benutten, zijn we met een aantal jonge talenten in het buitenland gestart om hen te sponsoren middels Nederlandse taalcursussen. Eén van deze talenten is Mohanad uit Jordanië.

Kennismaking

We maakten met hem kennis na een sollicitatie via LinkedIn waar hij solliciteerde op een vacature gericht op het valideren van farmaceutische productieapparatuur. Vanwege de taalbarrière was dat niet direct een match, maar zijn motivatie, kennis en kunde wel. Op basis daarvan is hij vorig jaar begonnen aan Nederlandse taalcursussen en heeft hij, met een uitstekende inzet inmiddels, de taal redelijk onder de knie.

Op basis daarvan hebben we hem vorige week een voorstel gedaan om in juli te starten als Validation Engineer bij TailorMinds waarbij hem in de nabije toekomst aan de slag te laten gaan op projecten bij onze opdrachtgevers. Dit aanbod heeft hij geaccepteerd waardoor de processen om naar Nederland te komen zijn gestart.

Onboarding procedure

Inmiddels is de aanvraag bij de IND ingediend met de benodigde documentatie. We verwachten dat de procedure verder gemakkelijk zal verlopen waardoor hij in juli in Nederland wordt verwacht. Wij staan hem gedurende het proces hem bij zoals het vinden van geschikte accommodatie in Nederland, het regelen van zijn verblijfsvergunning en het realiseren van een nieuw project.

We bedanken hem alvast voor zijn vertrouwen in TailorMinds en kijken er naar uit om hem binnenkort op te vangen op een Nederlandse luchthaven. Tot snel Mohanad!

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden bij TailorMinds aan de hand van het verhaal van Mohanad? Of kunt u de extra capaciteit gebruiken voor uw validatieteam? Neem gerust contact met ons op om samen de mogelijkheden te bespreken.