Capaciteitsoplossingen met internationals

In de komende twee weken ontvangen we bij TailorMinds weer een drietal buitenlandse ingenieurs die ieder op hun beurt ruime ervaring meebrengen voor onze opdrachtgevers. Onze kwaliteit ligt niet alleen in het werven van de juiste ingenieur, maar ook erna blijven we lang en inhoudelijk betrokken. Dit omdat in onze visie het echte werk dan pas begint.

Focus op het werk

We regelen samen met de ingenieur zijn/haar nieuwe woonruimte, schakelen netwerkpartners in voor specifieke vraagstukken zoals schoolkeuze voor de kinderen, zorgen voor relevante informatie voorafgaand aan de emigratie en logischerwijs voor een onboarding in het Nederlandse systeem. Hierdoor kan de nieuwe collega zonder (kop)zorgen beginnen aan zijn/haar nieuwe baan waarbij alle focus ligt op de goede invulling ervan. Daarnaast starten we in een vroeg stadium in samenspraak met de opdrachtgever met een plan om ook de Nederlandse taal machtig te worden.

Koudwatervrees

Om ons heen merken we dat veel opdrachtgevers worstelen met hun capaciteitsvraagstukken. Het formaat van de stap om dan iemand in dienst te nemen die bereid is een nieuwe start in een voor hem/haar nieuw land te maken is niet te onderschatten. Gevoed door negatieve ervaringen die vaak sneller de rond doen in de markt vergeleken met positieve ervaringen, of de hoop toch iemand te vinden die goed Nederlands spreekt, wordt gekozen voor de veilige weg. Hierdoor kan de opdrachtgever geholpen zijn, maar op meta-niveau is er sprake van verschuiving van het probleem. Door nieuwe mensen op een goede manier “binnen” te brengen dragen we bij aan een oplossing.

TailorMinds de oplossing?

Is de aanpak van TailorMinds dan de volledige oplossing? Zeker niet. Wat wij doen is een druppel op een gloeiende plaat, maar wel een realistische met een lange termijnvisie. Wij willen naast professioneel advies, goede begeleiding en werkplezier graag bijdragen aan een deel van de oplossing. Houdt de invulling of het uitblijven van de invulling van uw capaciteitsvraagstukken u bezig? Graag wisselen we vrijblijvend met u als opdrachtgever hierover van gedachten. Er is wellicht meer mogelijk dan u denkt!