Collectief leiderschap aan de Vecht

In het kader van verdere ontwikkeling van onze organisatie hebben we met het commerciële deel van het team nagedacht over collectief leiderschap. We waren te gast op buitenplaats Slangevegt vlakblij Breukelen gelegen aan de Vecht, een fijne rustgevende fijne plek. De dag werd geleid en begeleid door Hans van Paridon van Spiff Collective.

Collectief Leiderschap

Op dit moment is TailorMinds in een waarin veel zaken kloppen. De strategie, het resultaat, de onderlinge sfeer en de betrokkenheid op elkaar en onze collega’s op de projecten. Daarnaast zien we een fase aankomen van groei waarin we kijken naar de vraag wat meer aandacht nodig heeft. Een goed moment om te ontdekken wat precies. Collectief leiderschap is hier een uitstekend verzamelbegrip voor. Er is sprake van collectief leiderschap wanneer de begrippen: moed, kwetsbaarheid, verbinding, het collectief en groei van toepassing zijn. Niet alles is herkenbaar in dezelfde mate maar we zijn op de goede weg.

Dieper afsteken

Onder leiding van Hans zijn we onder andere aan de hand van de kernkwadranten van Daniel Offman verdiepend met elkaar in gesprek geweest. Ieder van ons heeft kwaliteiten die, als ze teveel zichtbaar worden, door kunnen schieten. Hiermee kun je voor dat je het weet te maken krijgen met valkuilen. Door dieper af te steken op het persoonlijke vlak leerden we van elkaar wat het effect kan zijn als we doorschieten in onze kracht. De herkenning, acceptatie en hoe er mee om te gaan heeft ons geleerd waar we in de toekomst als team sterk kunnen blijven functioneren én hoe we dit op een optimale (energiegevende) manier kunnen realiseren.

Geïnteresseerd om met of bij TailorMinds te werken?

Deze dag smaakte naar meer en gaat zeker vervolg krijgen. We zijn nog groeiende en op zoek naar een nieuwe collega. Spreekt dit verhaal je aan? Ben je of ken je een intercedent of recruiter die graag (internationaal) maatwerk levert en echte verbinding tot stand weet te brengen? Zoek dan gerust contact met ons.