Dikke Wortel eerste halfjaar

Vorige week hebben we met het commerciële team op kantoor het eerste halfjaar geëvalueerd, een nieuw doel gesteld voor het tweede halfjaar van 2023 en de richting bepaald wat betreft business development. In de wandelgangen noemen we dit “Dikke wortel”. De gedachte hierbij is dat een wortel een  boom kracht en houvast geeft als voorbeeld om business model en strategie te zien als wortel voor het bedrijf.

Terugblik eerste halfjaar

In het afgelopen half jaar zagen we de markt wat vertragen, het aantal capaciteitsvraagstukken afnemen en ook de snelheid waarmee er werd ingevuld liep terug. Ondanks deze vertragingen zijn we licht gegroeid en het scheelde maar weinig of we hadden onze gewenste stip aan de horizon behaald. We hebben de eerste successen gezien van het ingezette “high potentials”-programma waarbij we aanstaande collega’s al in het land van herkomst taallessen laten volgen in afwachting van hun komst naar Nederland.

Gedeeld leiderschap

Verder hebben we vooruit gekeken naar de nieuwe realiteit waarbij we met gedeeld leiderschap de toekomst ingaan. Duidelijkheid in hoe de verantwoordelijkheden verdeeld zijn en wat dat voor het team betekent. Dit biedt ruimte én tijd om met meer focus aan andere taakgebieden te werken. Concreet vertaald: Sander leidt de operatie en Arjan geeft invulling aan business development en de bedrijfsprocessen.

Markt- en klantontwikkeling

Dat business development meer is dan alleen een potentiële klant benaderen om een afspraak te maken hebben we bekeken. Het gaat in onze visie om het hele proces van het eerste contact met de sollicitant, de professionaliteit van onze werkwijze tot en met de plaatsing bij een bestaande of nieuwe relatie en alles wat daartussen zit. Bij het doorlopen van dit proces hebben we nog diverse verbeterpunten gevonden die we verder gaan uitwerken. Verder hebben we een aantal potentiële opdrachtgevers benoemd die we komende maanden hopen te bezoeken.

Geïnteresseerd om met of bij TailorMinds te werken?

Spreekt dit verhaal je aan? Bent u opdrachtgever en op zoek naar een betrokken partner voor uw capaciteitsvraagstukken? Neem gerust contact met ons op. Ben je een engineer of een technisch specialist in de farmaceutische industrie en geïnteresseerd in de mogelijkheden in Nederland? Neem gerust een kijkje op onze vacaturepagina.