Alexey

Een bijzonder traject voor Alexey

In de afgelopen maanden hebben we eerst Alexey verwelkomd in Nederland en daarna zijn gezin. Een bijzonder traject. Alexey is gestart als Product Manager bij een van onze relaties. Een terugblik op een route die ging via Armenië en Turkije.

Maatwerk bij de IND

In het laatste kwartaal vorig jaar spraken we Alexey voor het eerst. Hij wilde graag in Nederland komen wonen en werken. Een van onze relaties had interesse om met hem samen te gaan werken maar had geen mogelijkheid om het proces te regelen. Vanaf dat moment werd het een maatwerktraject zoals we dat niet eerder hadden meegemaakt.

Alexey werkte vanwege de oorlog in Oekraïne vanuit Armenië terwijl zijn gezin elders verbleef. Hierdoor hadden we in één procedure twee locaties voor het ophalen van de inreisvergunning (ook wel MVV genoemd). Iets wat we nog niet eerder bij de hand hebben gehad. Dankzij een goed samenspel van de juiste informatie en actieve opvolgen werden alle documenten die nodig waren snel verzameld waardoor de procedure vlot verliep. Als gevolg hiervan kregen we begin januari groen licht voor het inreizen. Aangezien het Nederlandse consulaat in Armenië geen MVV afgeeft, moest Alexey naar weer een ander land reizen om deze op te halen. Na een paar kleine hobbels bij het consulaat in Instanboel die we samen konden oplossen zodat verdere stress uitbleef, kon hij op weg naar Nederland.

Voorbereidingen en tijdelijke huisvesting

Eind januari konden we hem bij ons begroeten. Alexey is niet alleen Productmanager, maar het bleek als snel dat project management hem ook goed past. Namelijk dat van zijn eigen onboarding in het Nederlandse systeem. In een flink tempo volgde gemeenteregistratie, het ophalen van zijn visum en het voltooien van alle benodigde formulieren voor een correcte salarisafhandeling. Alexey kon tijdelijk bij familie verblijven en ging ondertussen op zoek naar een huis wat hij ook tijdig wist te vinden. Een paar weken geleden arriveerden ook de andere gezinsleden. Na bijna een half jaar van elkaar gescheiden te zijn geweest waren ze weer samen.

Geïnteresseerd?

Werk jij ook als engineer of projectmanager in Food, Pharma of Hightec en heb je interesse om de mogelijkheden te onderzoeken, of bent u opdrachtgever en op zoek naar een partner die u kan ontzorgen in het geheel of gedeeltelijk ontzorgen van een emigratie? Neem gerust contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.