Een taalstage voor Connor

Deze week hebben we bij TailorMinds een nieuwe collega stagiair die met ons meeloopt, hijzelf vertelt meer over deze stage, het doel en wat hij wil toevoegen.

Introductie

“Ik ben Connor, ik woon in Leiden en ga naar havo tweetalig onderwijs. Ik ben 17 jaar zit in havo 4. In mijn vrije tijd ga ik graag boulderen, filmfotografie doen en uitgaan met vrienden.”

Één van de criteria om dit tweetalig onderwijs af te ronden is het lopen van stage bij een internationaal bedrijf. TailorMinds is hier perfect voor omdat ze werken met mensen van over de hele wereld, mijn focus zal vooral op de Engelse taal liggen.

Mijn hoofdtaak zal het verbeteren en aanvullen van het integratieboekje zijn. Daarnaast wil ik in de korte tijd dat ik hier ben ook graag mijn collega’s helpen en ondersteunen wanneer dat nodig is. Bij het kiezen van een bedrijf om mijn stage te lopen was TailorMinds het eerste bedrijf waar ik aan dacht. Het werk dat ze doen is interessant en ze zijn bereid obstakels niet uit de weg te gaan om het voor hun medewerkers gemakkelijker te maken om naar Nederland te verhuizen. Omdat ik eerder via TailorMinds naar Nederland kwam, weet ik precies wat ze willen doen om het iedereen naar de zin te maken en daarom ben ik erg enthousiast om met hen samen te werken.

Doel van de stage

Het doel van deze stage is het maken van een integratieboekje voor jongeren. Er bestaat momenteel al een integratieboekje maar dat gaat niet echt diep in op hoe het is om vanuit het perspectief van een jongere naar Nederland te verhuizen. Dit boekje kan zeer nuttig zijn voor iedereen onder de 18 jaar die nog niet weet wat hem te wachten staat van de Nederlandse cultuur.

De Nederlandse cultuur is een zeer interessante en unieke cultuur die voor expats een uitdaging kan zijn om te begrijpen. Verder zal het helpen om op een eenvoudige maar effectieve manier uit te leggen hoe het schoolsysteem werkt. Daarnaast legt het de dingen uit die misschien niet zo belangrijk lijken, maar die de verhuizing veel gemakkelijker kunnen maken. Het wordt een kort maar informatief boekje waarin zoveel mogelijk tips zijn opgenomen om het verhuizen naar Nederland gemakkelijker te maken.

Waarom?

De reden dat ik dit kan doen is omdat ik uit eigen ervaring weet hoe lastig het kan zijn om naar Nederland te verhuizen terwijl je nog op school zit. Er is bijvoorbeeld de taalbarrière die één van de grootste hindernissen kan zijn die je moet overwinnen als je hierheen verhuist. Het kan lastig zijn om in te burgeren als je uit een ander land komt en dat is precies de reden waarom wij het inburgeringsboekje willen maken.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in toekomstige stagemogelijkheden of andere vacatures bij TailorMinds? Als we een nieuwe stage beschikbaar hebben kun je dit vinden op stagemarkt. Ben je op zoek naar een baan of nieuwe opdracht, bekijk dan onze vacaturepagina. Wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons.