Een warm welkom voor Faruk, een opmerkelijke reis naar Nederland

Bij TailorMinds hebben we onlangs het voorrecht gehad om Faruk in Nederland te verwelkomen. Faruk is erg enthousiast over zijn nieuwe rol als Project Engineer waarop hij binnenkort zal starten.

Eerste kennismaking

Onze eerste kennismaking met Faruk dateert vanaf het begin van dit jaar toen we zijn sollicitatie ontvingen. Naar aanleiding daarvan hebben we een eerste online ontmoeting gepland om een goed beeld te krijgen van zijn persoonlijkheid, kennis en ervaring. Tijdens deze ontmoeting kwamen Faruk‘s enthousiasme, openheid en diepe passie voor zijn vakgebied naar voren. Hij gaf tevens aan graag zijn horizon op het gebied van engineering te willen verbreden en zijn carrière in Nederland te willen voortzetten. We spraken af om contact te houden en de mogelijkheden te verkennen.

De juiste functie vinden

Het duurde tot het einde van dit jaar voordat een geschikte functie overeenkwam met de kwalificaties van Faruk, en hij kreeg de kans om te solliciteren op de functie van Project Engineer. De combinatie van opleiding, motivatie, meertaligheid, programmering en projectmanagement maakte hem tot een geschikte kandidaat

Nadat we hem hadden voorgesteld ontving hij al snel een uitnodiging voor een gesprek. Het eerste gesprek verliep van beide kanten bijzonder goed, wat leidde tot een tweede gesprek waarbij Faruk de kans kreeg om de teamleden te ontmoeten, zich te verdiepen in de specifieke kenmerken van de functie, en de cultuur van de klant. Kort na het tweede gesprek kregen we de definitieve bevestiging – Faruk was klaar om aan deze spannende reis te beginnen. Kort hierna kwam Faruk voor een weekend naar Nederland, het was leuk hem en zijn vrouw in het echt te ontmoeten en hem de gelegenheid te bieden om te zien hoe deze nieuwe stap in zijn carrière er gaat uitzien.

Voorbereiding en formaliteiten

Samen met Faruk en zijn familie bespraken we de volgende stappen in het verhuisproces. Na de ondertekening van het contract en het vaststellen van een begindatum, hebben we de nodige formaliteiten in gang gezet om hun verhuizing naar Nederland mogelijk te maken. Faruk was goed voorbereid en leverde snel de benodigde documenten om de immigratieprocedure bij de IND te starten. Kort na indiening kwam de goedkeuring voor hun aankomst in Nederland. Inmiddels hebben we woonruimte gevonden en afspraken voor het ophalen van verblijfsvergunningen, bankrekening en gemeentelijke registratie zijn gepland. TailorMinds wenst Faruk heel veel geluk en succes met dit spannende nieuwe hoofdstuk in Nederland!

Geïnteresseerd?

Als je geïntrigeerd bent door de mogelijkheden bij TailorMinds, raden we je aan om onze vacatures te bekijken op onze vacaturepagina. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We kijken uit naar de mogelijkheden om samen te werken aan een mooie toekomst.