Twee nieuwe Zuid-Afrikaanse collega’s naar de Nederlandse farmaceutische industrie: William en Odette het eerste getrouwde koppel bij TailorMinds

Familiegelegenheid bij TailorMinds 1

In de afgelopen periode hebben wij twee nieuwe Zuid-Afrikaanse collega’s gecontracteerd om te werken in Nederland binnen de farmaceutische industrie: William en Odette. Het bijzondere aan dit verhaal: ze zijn het eerste getrouwde koppel dat bij TailorMinds heeft getekend.

Het contact

Met William hebben we al twee jaar contact over de mogelijkheden in Nederland. William heeft een mooie achtergrond op het gebied van validatie in de farmaceutische industrie en hij was op zoek naar een nieuwe uitdaging in Nederland. Zo was het contact met elkaar snel gelegd. Het moment was echter nog niet daar vanwege COVID-19 en regels rond de kennismigrantennorm.
Het contact bleven we houden en het was wachten op het juiste moment. In de tussentijd maakten we ook kennis met zijn partner die ervaring heeft opgedaan in hetzelfde bedrijf op het gebied van quality assurance. Ook voor haar begon de zoektocht naar geschikte mogelijkheden.

Mogelijkheden bij relaties

In augustus kwamen er voor beiden mogelijkheden beschikbaar die hen prima zouden passen. Na hun introductie bij de relaties volgden snel hun uitnodigingen voor interviews. De interviews liepen volgens hen prima maar zou het dan lukken dat beiden tegelijkertijd een baan in Nederland zouden krijgen? Het antwoord is ja. Beide relaties gaven aan William en Odette toe te willen voegen in de relevante discipline.
Een primeur voor TailorMinds: niet alleen een baan gevonden voor één kennismigrant, daarnaast ook één gevonden voor de partner!

Het vervolg

Inmiddels zijn de contracten getekend, de visumaanvragen gestart en is de zoektocht naar een geschikte woning in volle gang. De huizenmarkt in Nederland is nog steeds competitief, gelukkig hoeven we dit keer één huis te vinden voor twee collega’s. Beiden worden begin oktober verwacht in Nederland zijn en zullen dan snel met hun werkzaamheden starten.
We wensen hen veel succes met het proces. TailorMinds zal gedurende het proces de ondersteuning bieden om er voor te zorgen dat de formaliteiten zo soepel mogelijk verlopen.

Interesse

Ben je ook een engineer in de farmaceutische industrie en geïnteresseerd in de mogelijkheden in Nederland? Neem gerust een kijkje op onze vacaturepagina en/of neem contact met ons op.